Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε τα ΜΑΤ να υποδεχτούν τους φοιτητές σαν να είναι εγκληματίες, την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ που εξαπέλυσαν επίθεση με ρήψη χημικών και γκλομπς προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φοιτητές να μεταφέρουν τα δίκαια αιτήματα τους στη Σύνοδο πρυτάνεων.

Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν κατάφερε όμως να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους.

Καταγγέλλουμε τη στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους συλλόγους, τα αιτήματα που μετέφεραν με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελέυσεων, κεκλεισμένων των θυρών συζητούν την ενίσχυση της κατηγοριοποίησησς τίτλων και πτυχίων, της επιχειρηματικής λειτουργίας των σχολών, της εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας. Μακριά δηλαδή από τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους και σαν να μη φτάνει αυτό, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών! Μάλιστα εκπρόσωπος της συνόδου των πρυτάνεων αρνήθηκε να καταδικάσει τα γεγονότα και την παρουσία των ΜΑΤ μπροστά στους συγκεντρωμένους φοιτητικούς συλλόγους και τα ΜΜΕ.

Η βία και η καταστολή είναι η μόνη απάντηση που έχουμε πάρει οι φοιτητές όλο το διάστημα που κινητοποιούμαστε. Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας προχωράει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής προκειμένου να εξασφαλίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολίτικης της. Τους τρομάζει ο αγώνας μας για να μην κατατεθεί ο νόμος πλαίσιο που έρχεται να τσακίσει και άλλο τις σπουδές και το μέλλον μας, για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για να καλυφτούν οι ανάγκες μας , για πραγματικά σύγχρονες σπουδές.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να σταματήσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας.Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά,! Βγαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΝΔ- ΕΕ, το νέο νόμο- πλαίσιο, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας για μόρφωση- σπουδές- δουλειά- ζωή- ελευθερίες! Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα 5 και 6/12

Comments are closed.