Καταδικάζουμε την Ελληνο- αμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ δίνει «Γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους, μπλέκοντας τον λαό μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανοίξει στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ για την δημιουργία νέων βάσεων.

 • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια κ.λπ.) για τις εκάστοτε αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες.
 • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους και επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.α.
 • Εντάσσει και επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει "απόβαση" στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ».

Ο καυγάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δήθεν "ανταλλάγματα" από τις ΗΠΑ και τη Συμφωνία στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Να συσκοτίσει τη στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο λαός μας να απορρίψει τα καλέσματα για "εθνική ενότητα και ομοψυχία", για "συναίνεση" σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Είναι σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων στην περιοχή. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας!

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο αποκαλύπτει πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ:

 • "Κάνουν πλάτες" στην τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.
 • Δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
 • Θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών».

Τώρα να γίνει υπόθεση των φοιτητών και των φοιτητικών Συλλόγων η οργανωμένη αντιιμπεριαλιστική πάλη, να εκφραστεί η αντίθεση στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι.

 • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
 • Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ 6.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Comments are closed.