Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής διαμονή όσων οικοτρόφων είναι αναγκαίο να μείνουν στις εστίες, η μετακίνηση όλων όσων μπορούν και το επιθυμούν!

 

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι αποφάσεις και παρεμβάσεις των Συλλόγων Οικοτρόφων και των Φοιτητικών Συλλόγων που διεκδικούν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν οι εστιακοί φοιτητές. Κυβέρνηση και Υπουργείο εξακολουθούν να μη δίνουν απαντήσεις.

Η νέα οδηγία προβλέπει μετακίνηση των φοιτητών που το επιθυμούν από τις εστίες προς τον τόπο καταγωγής τους χωρίς ωστόσο, να υπάρχει πρόβλεψη για τους φοιτητές που χρειάζεται να μεταβούν σε νησιά και επομένως απαιτείται να καλυφθούν για εκείνους ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Παραμένουν ξεκρέμαστοι οι Οικότροφοι που παραμένουν στις εστίες γιατί είναι εργαζόμενοι που μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες έρχονται αντιμέτωποι με ακόμη δυσμενέστερους όρους δουλειάς ή για εκείνους που επιστρέφοντας στις οικογένειες τους θα θέσουν είτε τον εαυτό τους είτε τους οικείους σε κίνδυνο τους εφόσον ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, γεννά ερωτηματικά το γεγονός ότι την ίδια ώρα που εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας η κυβέρνηση  αναγκάζει σε μετακίνηση  εστιακούς σε όλη τη χώρα, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να βρίσκονται σε καραντίνα ή να έχουν συμπτώματα με κίνδυνο τη διασπορά του ιού.

Να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για όλους όσους είναι απαραίτητο να μείνουν στις εστίες χωρίς καμία επιβάρυνση των φοιτητών. Οι φοιτητικές λέσχες να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με αυξημένα μέτρα προστασίας φοιτητών και εργαζομένων, οι φοιτητές να παίρνουν τα γεύματα τους συσκευασμένα. Να μετακινηθούν δωρεάν και με ασφάλεια όλοι οι εστιακοί που το επιθυμούν και μπορούν με κάλυψη των συνολικών εξόδων μετακίνησης τους,  ανεξάρτητα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας και το κόστος της διαδρομής. Εδώ και τώρα να προσληφθεί προσωπικό με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα και τη φύλαξη των εστιών. Εστιακοί και εργαζόμενοι να εφοδιαστούν δωρεάν με τα ατομικά μέσα προφύλαξης τους, να ελεγχθούν προληπτικά. Να πάψει ο εκβιασμός από τις διοικήσεις για τη διακοπή ρεύματος, νερού και των όποιων παροχών στις εστίες!

 

 


Comments are closed.