Να σταματήσει τώρα ο εκβιασμός! Καμία διακοπή σίτισης, ρεύματος, νερού στις εστίες!

Η κυβέρνηση της ΝΔ πετάει εκατοντάδες οικότροφους στο δρόμο! Την ίδια στιγμή Πρυτανείες, ΙΝΝΕΔΙΒΙΜ, διοικήσεις εστιών αδιαφορούν πλήρως για τις ανάγκες των εστιακών, ενώ από τις 25/03 εφαρμόζουν πιστά την αναστολή της λειτουργίας των εστιών με αποτέλεσμα εκατοντάδες σε όλη τη χώρα να είναι κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι!

Οι αγωνίες των εστιακών γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε Υπουργούς, Υφυπουργούς, Πρυτάνεις και διοικήσεις. Ήδη με ευθύνη του ΙΝΝΕΔΙΒΙΜ διακόπηκε η λειτουργία των φοιτητικών εστιατορίων ενώ σε πολλές εστίες της χώρας οι φοιτητές καταγγέλλουν απειλές από τις διοικήσεις να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα! Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απαράδεκτοι εκβιασμοί!

 

Πετάνε έξω από τα σπίτια τους τους εστιακούς, την ίδια στιγμή που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με καμπάνιες για να μείνουμε στο σπίτι! Ποιος θα πάρει την ευθύνη για την υποχρεωτική μετακίνηση των εστιακών φοιτητών που δεν έχουν ελεγχθεί για την πιθανότητα να είναι φορείς, μπορεί να έχουν συμπτώματα ή να βρίσκονται σε καραντίνα; Εδώ και κάποιες μέρες έχουν εκδοθεί οδηγίες με βάση τις οποίες κάποιες κατηγορίες εστιακών θα φιλοξενηθούν εκτός εστιών ενώ κάποιοι θα μετακινηθούν. Τα συγκεκριμένα μέτρα δε λύνουν το πρόβλημα ενώ στις οδηγίες δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει με τους φοιτητές που εργάζονται, που ανήκουν οι ίδιοι οι οικογένειες τους στις ευπαθείς ομάδες και επομένως δεν μπορούν παρά να μείνουν στην εστία.

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ!

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ. ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ- ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ!

· Να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση για όσους θέλουν και μπορούν να φύγουν. Η δωρεάν μετακίνηση να αφορά όλα τα ΜΜΜ (πχ ακτοπλοϊκά) , όχι μόνο τα λεωφορεία ΚΤΕΛ όπως αναφέρεται στην οδηγία.

· Επαρκή καθαριότητα στα κτίρια. Καθαρισμός κτιρίων 2 φορές την ημέρα. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Απολύμανση όλων των κτιρίων εδώ και τώρα! Να παρθούν όλα τα μέτρα φιλοξενίας των οικοτρόφων για το χρονικό διάστημα που πρέπει τα κτίρια να μείνουν κενά μετά την απολύμανση.

· Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) σε κάθε όροφο κάθε κτηρίου και ατομικά σε όλους τους οικότροφους για την προσωπική τους υγιεινή αλλά και στους εργαζόμενους.

· Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19 για όλους.

Comments are closed.