Κανένας εφησυχασμός! Να υλοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των εστιακών!

Εκτελεστική Γραμματεία

Κανένας εφησυχασμός! Να υλοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων!

Μετά από πολυήμερο αγώνα των εστιακών, τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Οικοτρόφων, τις παρεμβάσεις στις διοικήσεις και την αλληλεγγύη Σωματείων εργαζομένων και της ΟΕΝΓΕ η κυβέρνηση αναγκάστηκε στις νέες οδηγίες που αφορούν τις εστίες να κάνει λόγο για κατ’εξαίρεση παραμονή φοιτητών στις εστίες.

Κανένας εφησυχασμός μπροστά σε αυτή τη δέσμευση! Οι εργαζόμενοι φοιτητές κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι ξεκρέμαστοι σε νέα πιθανή οδηγία για εκκένωση, ενδεχόμενο που μένει ανοιχτό στις μέχρι τώρα οδηγίες. Δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των φοιτητών για αύξηση της χρηματοδότησης για τις εστίες και τα Πανεπιστήμια ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, να καλυφθούν κενά και ελλείψεις.

Τώρα να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των Συλλόγων ώστε Υπουργείο και διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσει ο εκβιασμός για διακοπή σίτισης, νερού ρεύματος και των όποιων παροχών στις εστίες. Να πραγματοποιούνται σταθερά οι αναγκαίες απολυμάνσεις. Πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα και την φύλαξη. Εργαζόμενοι και φοιτητές να εφοδιαστούν με τα αναγκαία ατομικά είδη για την προφύλαξη τους. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών. Άμεσες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία.

Comments are closed.