Ούτε σκέψη για νέο Πολυνομοσχέδιο στην Εκπαίδευση!

Εκτελεστική Γραμματεία

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει ότι σκοπεύει εν μέσω πανδημίας να φέρει νέο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, τους όρους αναγνώρισης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει τα σχέδια της σε περίοδο που Πανεπιστήμια και σχολεία είναι κλειστά.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, ο νόμος Γαβρόγλου μέσα στο Πάσχα ενώ η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ως και την πανδημία για να προωθήσει μέτρα που θα είναι εδώ και την «επόμενη μέρα» για να στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εργοδοσία και να τσακίσουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αντί να σχεδιάζει σε βάρος των φοιτητών, μαθητών και των οικογενειών τους και να απαιτεί μάλιστα στο όνομα της πανδημίας και της «ατομικής ευθύνης» να πάψει κάθε αντίδραση στην αντιλαϊκή της πολιτική, να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών για άμεσες προσλήψεις, άνοιγμα των κλειστών ΜΕΘ και επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα. Να δώσει τώρα έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης στα Ιδρύματα ώστε να προσληφθεί προσωπικό, να αναβαθμιστούν οι υποδομές ώστε με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων να μπορούν να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που θα έχουν προκύψει. Κυβέρνηση και διοικήσεις να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τηλεκπαίδευση εξασφαλίζοντας πρόσβαση όλων των φοιτητών με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Να φροντίσει να φτάσουν τα συγγράμματα στους φοιτητές και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα ή πρακτική άσκηση.

Ούτε σκέψη για νέο Πολυνομοσχέδιο στην Εκπαίδευση! Τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της! Δε μένουμε σιωπηλοί! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση! Οργανώνουμε την αλληλεγγύη! Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο μας!

Comments are closed.