ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το Σάββατο 13/6 στις 11πμ στο Σύνταγμα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που εδώ και έξι μήνες  παλεύουνε ενάντια στην ανεργία,  για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για συλλογική σύμβαση εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους, που βιώνουν τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Η πολιτική που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και στέλνει χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία, είναι η ίδια που έβαλε λουκέτο στις χαλυβουργίες, που συρρικνώνει τα ναυπηγεία, που απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις Τράπεζες, που επέβαλε πολύ χαμηλούς μισθούς και συνθήκες δουλειάς εξάντλησης στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, που επέβαλε μισθούς πείνας, ωράρια λάστιχο και τεράστια ανασφάλεια στο εμπόριο και στον επισιτισμό. Είναι αυτή η πολιτική που θέλει να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τα βάρη της κρίσης, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού μπροστά στην πανδημία γιατί εξασφαλίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι τη θωράκιση του Συστήματος Υγείας με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις και εξοπλισμό.  Την ώρα που η κυβέρνηση και τα στηρίγματα της συκοφαντούν  τους εργαζόμενους  εκείνοι εξακολουθούν να διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους, αφού συνεχίζονται τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, το σακάτεμα εργατών. Το τελευταίο εργατικό «ατύχημα» συνέβη την περασμένη Παρασκευή ενώ η κυβέρνηση αρνείται σταθερά να καταβάλει ως και τις αποζημιώσεις στο μακρύ κατάλογο των  θυμάτων των τελευταίων ετών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξετάζει τα σενάρια της πτώχευσης, της εκκαθάρισης εν λειτουργία και της ιδιωτικοποίησης, ακόμα και το κλείσιμο της επιχείρησης. Κάθε σενάριο από αυτά είναι απαράδεκτο και έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της περιοχής, γιατί θα πλήξει το δικαίωμα δουλειάς και το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα φουντώσει την ανεργία. Η περιοχή της Στερεάς θα μαραζώσει και θα υπονομευθούν ακόμα περισσότερο οι εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες.

Τα γεγονότα στη ΛΑΡΚΟ αποτελούν ένα επιπλέον παράδειγμα για το πως αυτό που κλείνει τις επιχειρήσεις, που τσακίζει δικαιώματα εργαζομένων, που πετάει εργαζόμενους στην ανεργία και αφήνει αναξιοποίητες τον πλούτο της χώρας για τις ανάγκες του λαού, δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων, ούτε οι «ψηλοί» μισθοί που έχουν, αλλά η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
  • Να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να διασφαλιστούν η μισθοδοσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από ΣΣΕ.
  • Χρηματοδότηση από το κράτος και με ευθύνη του κράτους εκσυγχρονισμός και παραπέρα ανάπτυξη της.


Comments are closed.