Για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα- δελτίο τύπου

 

Εκτελεστική Γραμματεία 

Για το θάνατο του αγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, τα συλλυπητήρια μας στους οικείους και στους συναγωνιστές του για  την απώλεια του αγωνιστή-συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, Βαγγέλη Μπούτα που έφυγε χτες από τη ζωή μετά από άνιση μάχη ζωή με σοβαρή ασθένεια και την επιβάρυνση ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος.  

Ο ίδιος ήταν σε όλη τη ζωή του πρωτοπόρος λαϊκός αγωνιστής στην πρώτη γραμμή του κινήματος των αγροτών και εργατών γης, μπροστάρης προβλήματα και στις αγωνίες τους. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας αγροτών-εργατών και αυτοαπασχολουμένων, στη δημιουργία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης(ΠΑΣΥ), στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, σε κάθε μεγάλο αγώνα του αγροτικού κινήματος, 

Ο Βαγγέλης Μπούτας αποτελεί πρότυπο από το οποίο εμπνεόμαστε σήμερα οι νέοι αγωνιστές, οι συνδικαλιστές για να δώσουμε τις μάχες που βρίσκονται μπροστά με αταλάντευτο πνεύμα και δράση, ανυποχώρητα στις δυσκολίες. Η στάση του για την οποία ήταν χαρακτηρισμένος και αναγνωρισμένος πλατιά πήγαζε από το δίκαιο αγώνα για να ζήσουμε όπως πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα, να πάψει η εκμετάλλευση. Οι αγώνες στους οποίους υπήρξε μπροστάρης μας δίνουν όπλα για να παλέψουμε για τη ζωή μας αλλά και για να εμπλουτίσουμε τον χαρακτήρα της μόρφωσης, των σπουδών μας.  Μας έδειξε το δρόμο της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν. Στο δρόμο αυτού του αγώνα συνεχίζουμε κρατώντας την παρακαταθήκη που άφησε, παίρνοντας δύναμη από το παράδειγμα του. 

                                                                                               19.9.2020 

 

 

  

                                                                                                                                  

Comments are closed.