ΦΣ Αθήνας: Όλοι στο συλλαλητήριο 1/10 12μμ στα Προπύλαια

Ψήφισμα στον ΦΣ……………………… 

Όλοι στον αγώνα για τη ζωή και τις σπουδές που έχουμε ανάγκη! 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές ανά την Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα παίρνουν πραγματικά την κατάσταση στα χέρια τους και αγωνίζονται για ένα σχολείο ασφαλές, χωρίς ελλείψεις, ένα σχολείο στο οποίο δεν θα κινδυνεύει η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Χαιρετίζουμε και το μαχητικό συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών την Πέμπτη 24/9 που ήταν μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση που αντί να πάρει μέτρα και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας επιστρατεύει απειλές και διώξεις, για να εξασφαλίσει ότι δεν θα κουνιέται φύλλο. 

Ως εδώ – εμείς τις σπουδές μας δεν τις παρατάμε! 

Η κυβέρνηση από το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που κερδίσαμε και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων με παράλληλη προστασία της υγείας μας με αποτέλεσμα σήμερα οι μαθητές να βρίσκονται καθημερινά σε ακατάλληλους χώρους, στοιβαγμένοι, χωρίς να υπάρχει στα σχολεία προσωπικό καθαριότητας, με τις ίδιες συνθήκες κρατάει τα Πανεπιστήμια κλειστά, οδηγεί τους φοιτητές σε εγκατάλειψη σπουδών, μας καταδικάζει στην ανασφάλεια. Τα μόνα που έχουμε δει την κυβέρνηση να κάνει είναι να δίνει κονδύλια δεξιά και αριστερά για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια για μπίζνες και για να εξασφαλιστεί η ιδιωτικής κερδοφορίας στις πλάτες μας την ίδια ώρα που για τους φοιτητές τα ιδρύματα παραμένουν κλειστά.  

Παράλληλα, επιμένει να ασκεί επιδεικτικά κριτική στη νεολαία και συκοφαντεί τον αγώνα των μαθητών. Διαστρεβλώνει τα αιτήματά τους παρουσιάζοντάς τους ως “αρνητές της μάσκας”, προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της γιατί αυτό τη βολεύει ώστε να κουκουλώσει την τραγική κατάσταση των σχολείων που βγάζει τους μαθητές στους δρόμους.  

Είναι φανερό πως είναι επιλογή της κυβέρνησης η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Είναι επιλογή να μην δίνει την αναγκαία χρηματοδότηση στην Παιδεία και την Υγεία αλλά μόνο για να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών παίζοντας κορόνα – γράμματα τις ζωές και τις σπουδές μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι υποδομές για να ανοίξουν όλα τα πανεπιστήμια, το ομολογούν άλλωστε και αρκετές από τις διοικήσεις μας ζητώντας ταυτόχρονα αύξηση της χρηματοδότησης και του προσωπικού για να μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε. Εδώ και τώρα απαιτούμε κυβέρνηση και διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Κόντρα στην ενιαία επίθεση απαντάμε με ενιαίο αγώνα. Ενώνουμε τη φωνή μας με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία και Πανεπιστήμια. 

Οι φοιτητές με τους συλλόγους μας βγαίνουμε μπροστά για τις ανάγκες μας. Την Πέμπτη 1/10 κατεβαίνουμε στο δρόμο, ενώνουμε την φωνή μας με τους μαθητές! Δεν μένουμε στην αναμονή – απαντάμε με τους αγώνες μας, δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να αφήσει κλειστά τα πανεπιστήμια! 

Διεκδικούμε  

  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία,  

  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με μειωμένο αριθμό στην κατεύθυνση των 15 μαθητών ανά τάξη  

  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών ώστε να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με ολιγάριθμα κλιμάκια.  

  • Να εξασφαλιστούν με ευθύνη κυβέρνησης – δήμων – Περιφερειών οι αναγκαίες αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια.  

  • Επίταξη τώρα χώρων που αξιοποιούν επιχειρηματικά τα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι ανάγκες αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων.  

  • Προσλήψεις και μονιμοποίηση των εργαζομένων για την καθαριότητα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες για καθαριότητα των πανεπιστημιακών και σχολικών κτιρίων.  

  • Να ανακοινωθούν άμεσα τα ωρολόγια προγράμματα για κάθε τμήμα και έτος. 

  • Να μην χαθεί η κλινική, η πρακτική, το εργαστήριο για κανένα φοιτητή. 

  • Μέτρα στήριξης της φοιτητικής στέγης με σταθερό μηνιαίο επίδομα για όλους όσους νοικιάζουν σπίτι, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.  

  • Να γίνουν πράξη τα αιτήματα των υγειονομικών και να θωρακίσει η κυβέρνηση  το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα. 

Συμμετέχουμε στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 1/10 στις 12.00 στα Προπύλαια. 

 

 


Comments are closed.