Δελτίο τύπου Φοιτητικών Συλλόγων μετά την παρέμβαση τους στην Σύγκλητο του ΑΠΘ

Με απόφαση των  Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ , Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕΦΑΑ του ΣΟΦΕΘ και της Επιτροπής Αγώνα φοιτητών Πολιτικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε στις 21/10 μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της Συγκλήτου. 

Εκπρόσωποι των φοιτητών έκαναν παρέμβαση που σκοπό είχε να κοινοποιήσει τα αιτήματα που αφορούν τη λήψη άμεσων μέτρων για μόρφωση και υγεία. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που πληθαίνουν στις σχολές του ΑΠΘ επιβεβαιώνουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης που δεν έχει ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα που θέτουν από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές θέτει τη υγεία τους σε κίνδυνο ! 

Συγκεκριμένη αναφορά έγινε στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στις εστίες , που – όπως ανέφεραν – αν δεν παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των φοιτητών θα μετατραπούν σε «υγειονομικές βόμβες» για τους διαμένοντες φοιτητές. 

Αποσπάστηκαν από την πλευρά της Πρυτάνεις οι εξής δεσμεύσεις για :  

  • άμεση απολύμανση όλων των χωρών στις εστίες 

  •  διεξαγωγή μαζικών τεστ για όλους και παράλληλη παροχή υγειονομικού υλικού  

 Την ίδια στιγμή, στα αυτονόητα – για την προστασία της υγείας των φοιτητών- αιτήματα  για  πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας όπως και την μόνιμη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στο ίδρυμα η Πρυτανεία ακόμη μια φορά τα χαρακτήρισε ανέφικτα και επικαλέστηκε τον περιορισμένο δήθεν δημοσιονομικό χώρο . 

 Αναφορά έγινε επίσης και στα αιτήματα των φοιτητών για την εκπαιδευτική διαδικασία , όπου  οι διεκδικήσεις των φοιτητών έγιναν γνωστές και πάρθηκαν δεσμεύσεις πως θα υλοποιηθούν.  

 

  • για άμεση αξιοποίηση των νησίδων Η/Υ που υπάρχουν στο ΑΠΘ. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλιστούν σημεία όπου η σύνδεση είναι καλή και φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δίκτυο θα μπορούν απρόσκοπτα να παρακολουθήσουν το μάθημά τους 

  •  λειτουργία με όλα τα μέτρα ασφαλείας των βιβλιοθηκών – και του ΑΠΘ αλλά και των επιμέρους τμημάτων- 

  • άμεσα μέτρα ώστε τα συγγράμματα να μην καθυστερήσουν και να παραδοθούν σε όλους τους φοιτητές έγκαιρα  

 

Αποδεικνύεται πως η πάλη των φοιτητών για μόρφωση και υγεία, μέσα από τους συλλόγους είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο, το μοναδικό μέσο που μπορεί να ικανοποιεί τα αιτήματα των φοιτητών. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι δεσμεύονται με την σειρά τους να συνεχίσουν τη οργάνωση του αγώνα για όλες τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους! Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει την υγεία και την μόρφωση τους στα ζάρια! 


Comments are closed.