Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου

Eκτελεστική Γραμματεία

 Άμεση αποστολή των συγγραμμάτων σε όλους τους φοιτητές!

 

   Mε την ποιότητα του μαθήματος να έχει ήδη υποβαθμιστεί λόγω της τηλεκπαίδευσης, η κυβέρνηση ανακοινώνει πως η παράδοση των συγγραμμάτων των φοιτητών μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και μέσα στον Γενάρη. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι είναι πιθανό ακόμα και το σενάριο ένας φοιτητής να πάρει στα χέρια του το σύγγραμμα λίγες μέρες πριν δώσει το αντίστοιχο μάθημα. Αφήνει τους φοιτητές ξεκρέμαστους για ακόμη ένα εξάμηνο, να παρακολουθούν τηλεμαθήματα χωρίς να έχουν στα χέρια τους ούτε βιβλία, να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την ύλη, να λύσουν απορίες μέσω email.
 

   Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε τα συγγράμματα να φτάσουν στο σπίτι κάθε φοιτητή έγκαιρα. Το γεγονός ότι η παράδοση θα γίνεται κατ΄ οίκον δεν αποτελεί δικαιολογία για την τεράστια καθυστέρηση που οι ίδιοι δηλώνουν πως θα υπάρξει. Είναι κάτι που μπορούσαν να έχουν προβλέψει και λύσει ήδη, με βάση την πείρα και του εαρινού εξαμήνου! Αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να μιλά συνεχώς για την ατομική ευθύνη και την ανεύθυνη νεολαία χωρίς ποτέ να κάνει λόγο για τις δικές τις ευθύνες, που όλο αυτό τον καιρό δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, κανένα μέτρο για να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η παιδεία. Ήξερε όμως μέσα σε μία μέρα να βρει λεφτά για ‘’πανεπιστημιακή αστυνομία’’, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για προσλήψεις μέχρι και 2000 αστυνομικών! Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσθέτει εμπόδια και να βρίσκει λεφτά για οτιδήποτε άλλο πέρα από τις ανάγκες των φοιτητών, να δώσει τώρα λύσεις!

 

Κυβέρνηση και διοικήσεις να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξουν τις σπουδές μας!

 

Διεκδικούμε:

·  Άμεση και δωρεάν αποστολή των συγγραμμάτων στην διεύθυνση που δηλώνει ο κάθε φοιτητής.

·  Να αναρτηθούν τα συγγράμματα στο e-class εφόσον υπάρχουν ηλεκτρονικές εκδόσεις.

·  Να αναρτηθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες.

·  Δωρεάν πρόσβαση όλων των φοιτητών σε ηλεκτρονικά περιοδικά και ψηφιοποιημένες βιβλιοθήκες δεδομένου ότι οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων είναι κλειστές.

·  Να υπάρξει μέριμνα ώστε όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν με τους κατάλληλους όρους στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία.

 

 

Το νέο lockdown δεν πρόκειται να μας αφήσει με σταυρωμένα τα χέρια! Συνεχίζουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους!

 

 


Comments are closed.