Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τις σημερινές κινητοποιήσεις τιμής του Πολυτεχνείου και το όργιο κυβερνητικής καταστολής

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες! 

Οι σημερινές συμβολικές εκδηλώσεις Σωματείων εργαζομένων, μαζικών φορέων, φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, σε άλλες πόλεις ξεσκέπασαν την αισχρή προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον εορτασμό της φετινής επετείου  του Πολυτεχνείου, πέτυχαν το σκοπό τους παρά το οργανωμένο σχέδιο καταστολής. Ο λαός απέδειξε περίτρανα ότι δε θα σκύψει το κεφάλι μπροστά στην προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων του, ούτε θα χαρίσει την υγεία και τη ζωή του στην κυβέρνηση και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που αυτή εξυπηρετεί. 

 

 Οι κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας, με μαχητικό παλμό έστειλαν το μήνυμα ότι Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση που η πείρα της απέδειξε ότι έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στα επικίνδυνα σχέδια τους παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.  Έστειλαν το μήνυμα τις διεκδίκησης για τα επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε συνθήματα του Πολυτεχνείου, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ που μας βάζουν σε κίνδυνο. Πολύ περισσότερο φέτος εξαιτίας του κινδύνου της πανδημίας και της απαράδεκτης διαχείρισης της από την κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη έστειλαν μήνυμα διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των δομών εκπαίδευσης, προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Απέδειξαν ότι μόνο ο λαός αγωνιά και παλεύει πραγματικά για τη δημόσια υγεία. 

 Το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι στη συγκέντρωση Σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων ξεγύμνωσε την αγωνιώδη προσπάθεια που έκαναν όλες αυτές τις μέρες οι κυβέρνηση και ό τα στηρίγματα της να συκοφαντήσουν το ταξικό κίνημα, να πείσουν ότι η απαγόρευση αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μόνοι που τελικά αγνόησαν τα μέτρα και τις αποστάσεις ήταν κυβέρνηση και οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ρίψη χημικών, «αύρες», αναίτιες και απρόκλητες προσαγωγές στο σωρό, προπηλακισμοί προκλήσεις μέχρι τέλους σε νέους και εργαζόμενους που διαδήλωναν ειρηνικά τηρώντας απόλυτα τα μέτρα ήταν η κυβερνητική συμβολή ενάντια στη διασπορά της πανδημίας!  

Η μάσκα της κυβέρνησης έπεσε! Ο στόχος της απαράδεκτης και αντισυνταγματικής απαγόρευσης, των χυδαίων δηλώσεων που τη συνόδευσαν όλες αυτές της μέρες ήταν να μετακυλήσει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στο λαό, για να κρύψει τα κυβερνητικά εγκλήματα που οδήγησαν  στα τραγικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων. Πασχίζουν χρησιμοποιώντας το μανδύα της πανδημίας να εξασφαλίσουν νομιμοποίηση για την ένταση της καταστολής, να καλλιεργήσουν αυτό που και με νόμους ψηφίζουν, ότι οι φορείς του κινήματος θα κάνουν στην άκρη τις διεκδικήσεις τους, θα περιμένουν την «άδεια» από την κυβέρνηση για να υπερασπιστούν το δίκιο τους. 

Να ξέρουν καλά: η τρομοκρατία, η ένταση της καταστολής δε μας φοβίζει, μας δείχνει το δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Να αφήσουν τώρα ελεύθερους όλους τους προσαχθέντες! Ό,τι και να κάνουν δε θα ξεμπερδέψουν με τις δίκαιες διεκδικήσεις, δε θα προχωρούν ανενόχλητοι τα σχέδια τους. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλεία, τη ζωή. Θα πάρουν απαντήσεις σαν τη σημερινή και ακόμη πιο μαχητικές. Καμιά αναμονή! Τώρα όλοι στον αγώνα για τα δικαιώματα μας! 

 

 

Comments are closed.