Ψήφισμα των ΦΣ σχετικά με την καταθεση νομοσχεδίου για την Κατάρτιση

Ψήφισμα στον ΦΣ 

Φοιτητές, Μαθητές, Σπουδαστές και Εκπαιδευτικοί δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την Παιδεία που έχουμε ανάγκη! 

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, κανένα μέτρο για την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας σε σχολές και σχολεία, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας. 

Αντί να πάρει ΤΩΡΑ μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης με κλειστά πανεπιστήμια σχολεία και σχολές προχωράει σε: 

  • Κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Πέμπτη 17/12 που θα οδηγήσει τους σπουδαστές ακόμα περισσότερο στο κυνήγι πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων για να έχουν ένα «χαρτί» ανάμεσα στα πολλά. 

  • Παρουσίαση στη Σύνοδο Πρυτάνεων -που αιφνίδια ξεκίνησε μια μέρα νωρίτερα 15/12 αντί για 16/12-  νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

  • Συζήτηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια, με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάρτες εισόδου. 

Παίρνοντας υπ όψιν τις νέες εξαγγελίες, τα εκρηκτικά προβλήματα που οι φοιτητές καθημερινά αντιμετωπίζουμε και την προηγούμενη απόφαση του Συλλόγου μας αποφασίζουμε: 

  • Διοργάνωση κινητοποίησης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από κοινού με μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 17/12 στο Σύνταγμα για να δώσουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση. 

  • Μεταφορά της προγραμματισμένης μας κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18/12 μαζί με τους μαθητές για να εκφράσουμε την εναντίωση μας για τα νέα μέτρα, να καταθέσουμε τα αιτήματά μας και να πάρουμε απαντήσεις για την διανομή των συγγραμμάτων μας, για την κατάσταση στις εστίες, τα μέτρα μπροστά στην εξεταστική μας, για τις πρακτικές και τις μετεγγραφές.

Comments are closed.