Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Πέμπτη 14/1 στο Υπουργείο Παιδείας

 

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

 

Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής και Νέων Εστιών του ΕΜΠ, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων του ΠΑΔΑ,  Οικοτρόφων της ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και οι Τμηματικές Επιτροπές Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών

 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  12/1

 

 

Καμία σκέψη για νομοσχέδιο στην Ανώτατη Εκπαίδευση!!!

  • Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.
  •  
  • Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης.
  •  
  • Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.
  •  
  • Όχι στην αναγνώριση των τίτλων των Ιδιωτικών κολεγίων

            Δεν φτάνει που ένα χρόνο τώρα οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, δεν φτάνει που δίνουμε εξεταστική χωρίς συγγράμματα και ενώ έχουμε διδαχτεί το 50% της ύλης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας!!! Πίσω από την πλάτη μας

Την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν δίνει δεκάρα, βρίσκει στο άψε – σβήσε 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία και κάμερες στα Πανεπιστήμια αλλά προχωρά σε 8% μείωση του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.

Μέσα από νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

·    Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται από το πρώτο έτος, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα, με φοιτητές που άργησαν ή δεν πήραν καθόλου την μετεγγραφή τους!!! Υποβάθμιση για το κύρος των σχολών δεν είναι ο αριθμός των αποφοίτων αλλά οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακών εξοπλισμών που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει στις σχολές μας.

·    Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για αυτό και άλλωστε παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και ένα βήμα ακόμα στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων όπως έκαναν για Αρχιτεκτονική και Λογιστική. Εξασφαλίζουν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολλέγια και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση αναγνωρίζοντας του τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων

Θέλουν να βρούμε τις σχολές μας αγνώριστες!

Πανεπιστήμια με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, φοιτητές που δεν έχουν διδαχθεί εργαστήρια και αστυνομικούς στις πύλες των σχολών να κυνηγούν όσους αγωνίζονται για καλύτερες σπουδές.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως η δυσαρέσκεια από την πολιτική της μεγαλώνει –μας φοβάται-  φοβάται να μην ξεσηκωθούμε, προχωράει σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού!!! Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες και τα face control κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις παραπάνω αντιεκπαιδευτικές αλλαγές όχι τυχαία. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών! 

Να μπει τέλος στην κοροϊδία εδώ και τώρα θέλουμε να γίνουμε και ξανά φοιτητές ! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας στο εαρινό εξάμηνο!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΜΕ ΦΙΜΩΤΡΟ!!!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!!

1.    Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας 14.00 μαζί με τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, ώστε να καταθέσουμε και να πάρουμε απαντήσεις για τα αιτήματα μας.

2.    Παρασκευή 15/01 ημέρα Δράσης των Φοιτητικών Συλλόγων.

3.    Πλατιά ενημέρωση των φοιτητών σε όλες τις σχολές, διοργάνωση άμεσα συνελεύσεων συζητήσεων. Παίρνουμε το λόγο εμείς απορρίπτουμε το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Comments are closed.