ΦΣ Αθήνας: Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητές! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Συλλαλητήριο 21.1

Καταγγελία Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ»

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Την Πέμπτη 14 Γενάρη και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας, στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε καταστολή των κινητοποιήσεων με εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των φοιτητών!!! Μάλιστα απαγόρευσε την πραγματοποίηση πορείας από διαδηλωτές που τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις , μάσκες κλπ).

Αν η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ νομίζουν ότι θα νομοθετούν εν μέσω πανδημίας , ώστε οι φοιτητές να μην μπορούν να πουν την γνώμη τους, να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν, είναι γελασμένοι!!!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας (όπως προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού, δωρεάν rapid test στο πανεπιστήμιο κ.α.)!!! Την ίδια στιγμή που μειώνουν τον προϋπολογισμό για την Παιδεία κατά 8%, δίνουν ένα σκασμό λεφτά για τα Rafale και τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ. Οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν μπει καν στο αμφιθέατρο! Θέλουμε να γίνουμε ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!!! Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης  σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές!!! Αντιμετωπίζουν φοιτητές, που διεκδικούν τα αυτονόητα για να σπουδάσουν, ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, γιατί αυτό απαιτεί το Πανεπιστήμιο όπου η μόρφωση είναι εμπόρευμα.  Κάνουμε εξεταστικές χωρίς συγγράμματα, μαθήματα με τηλεκπαίδευση και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας απειλούν και με διαγραφές με το νέο όριο φοίτησης!!!

Θέλουν να μπούμε σε ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που αφήσαμε!!! Η κυβέρνηση δουλεύει για τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. Για χάρη τους αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ώστε να έχουν λιγότεροι μαθητές πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση και παράλληλα αναγνωρίζει τα ιδιωτικά κολλέγια.

  • Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στις φοιτητικές συγκεντρώσεις.
  • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση , δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
  • Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.
  • Καλούμε σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 21 Γενάρη μαζί με τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων και τα σωματεία τους.
  • Καλούμε σε κοινή σύσκεψη όλων των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας την Τρίτη 19 Γενάρη στην Πολυτεχνειούπολη.
  • Καλούμε όλο το λαό να δείξει την αλληλεγγύη του. Να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας.

Comments are closed.