ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινό κάλεσμα Φοιτητών από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Τουρκίας

Δεν παραδινόμαστε – Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!

Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σε Ελλάδα και Τουρκία μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και οικονομικής κρίσης, βλέπουμε τα όνειρα μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον να τσακίζονται.

Με αυτό το Κοινό Κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων μας, καλούμε τους συναδέλφους μας σε Ελλάδα και Τουρκία, να δυναμώσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε!

Παλεύουμε για:

  • – να ανοίξουν τα πανεπιστήμια μας, να λειτουργήσουν ξανά με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας.
  • – να μην περάσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων των χωρών μας για αλλαγές στα πανεπιστήμια, που θέτουν περισσότερα εμπόδια στις σπουδές μας, διαλύουν τα μορφωτικά μας δικαιώματα, προωθούν την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Ακόμη, κι αν οι κυβερνήσεις εγκρίνουν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, να είναι σίγουρες ότι αυτές «θα μείνουν στα χαρτιά» και θα ακυρωθούν στην πράξη από τον αγώνα μας.
  • – να έχουμε πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας, και όχι πανεπιστήμια αστυνομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους αγώνες των φοιτητών, πανεπιστήμια που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
  • – να παίρνονται όλες οι αποφάσεις σχετικά με την διοίκηση, τις σπουδές και τις δραστηριότητες των πανεπιστημίων με βάση τη συλλογική θέληση των πανεπιστημιακών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων των φοιτητών, των ακαδημαϊκών και των εργαζόμενων σ’ αυτά.

Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των φοιτητών που συνελήφθησαν ή προσήχθησαν κατά τις διαδηλώσεις. Να αποσυρθούν όλες οι άδικες και αβάσιμες κατηγορίες απέναντι σε φοιτητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Τρομοκράτες δεν είναι οι φοιτητές! Ο αγώνας μας σε Ελλάδα και Τουρκία είναι δίκαιος!

Σύμμαχοι μας στον αγώνα είναι οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι καθηγητές μας, οι λαοί των χωρών μας, της περιοχής μας και όλου του κόσμου, που θέλουμε να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς φτώχεια, ανεργία, τσακισμένη μόρφωση, πολέμους, αλλά με δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση και υγεία για όλους, έρευνα και επιστήμη που θα υπηρετεί τους λαούς μας, με ειρήνη και ευημερία.

«Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος, το να μην παραδίνεσαι. Αυτό είναι!» (Ναζίμ Χικμέτ)

«Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» (Γιάννης Ρίτσος) 

Comments are closed.