Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Ιατρικής Κινητοποίηση 5/3 Υπ Παιδείας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΔΕΝ «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ» ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/03 12ΜΜ 

Έπειτα από εβδομάδες διεκδικήσεων, επιστολές, συντονισμούς, κινητοποιήσεις, οι συλλογικές μας πιέσεις αναγνωρίστηκαν! Σε προωθημένο μέιλ του Προέδρου της Σχολής επιβεβαιώνεται πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την επιστροφή μας στην κλινική μας άσκηση.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική νίκη, καθώς και μια ακράδαντη επιβεβαίωση πως μόνο ο συλλογικός, μαζικός, οργανωμένος αγώνας φέρνει αποτελέσματα!! 

Οφείλουμε, βέβαια, να επισημάνουμε πως το 3ο έτος αυθαίρετα αποκλείστηκε από την κλινική του άσκηση, αφού δεν γίνεται καμία αναφορά στο μήνυμα του κ. Σφηκάκη για τους 3οετείς συμφοιτητές μας, ενώ με την αλλαγή του προγράμματος σπουδών το 6ο εξάμηνο είναι αμιγώς κλινικό.  

Παρολ’αυτά, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση των φοιτητών ούτε κεντρικά από τη Σχολή ούτε από το Υπουργείο. 

Γι’ αυτό δεν έχουμε περιθώριο εφησυχασμού, δεν «περιμένουμε» τις εξελίξεις, τις δημιουργούμε συλλογικά! Κρατάμε αυτή την εξέλιξη ως μια νίκη των αγώνων μας και ως ένα εφαλτήριο ώστε να γίνουμε περισσότεροι μέχρι να ικανοποιηθούν εξ ολοκλήρου τα δίκαια αιτήματά μας! 

Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να πιέσουμε τη διοίκηση της Σχολής, το Υπουργείο, την Κυβέρνηση. Τώρα που έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολλοί και η φωνή μας μετράει. Τώρα που έχουμε αποδείξει ότι δεν κάνουμε πίσω, πρέπει να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας, ώστε να υπάρξει οριστική δέσμευση από το Υπουργείο και τη Σχολή για την επανένταξη μας στα νοσοκομεία με τους δικούς μας όρους! 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας! 

  • Άμεση επιστροφή των φοιτητών ΟΛΩΝ των κλινικών ετών (3ο, 4ο και 5ο ) στις κλινικές, με δυνατότητα αναπλήρωσης των κλινικών και των εκπαιδευτικών ωρών που χάθηκαν τον προηγούμενο χρόνο! Ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες φοιτητών, αξιοποίηση των χώρων της σχολής, δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών σε προπλάσματα.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα εργαστήρια των προκλινικών ετών, να αξιοποιηθούν οι χώροι της σχολής για να πραγματοποιούνται μαθήματα δια ζώσης.
  • Ένταξη των φοιτητών στις λίστες εμβολιασμού και άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας του εμβολιασμού για την πλήρη ασφάλειά μας μέσα στις κλινικές!
  • Εξασφάλιση της προστασίας της υγείας μας με λήψη ουσιαστικών μέτρων μέσω διενέργειας τακτικών τεστ και δωρεάν παροχής ΜΑΠ!
  • Αξιοποίηση όλων των μελών ΔΕΠ ώστε να εξασφαλίζεται η διδασκαλία σε μικρότερες ομάδες!

Μια σημαντική σημείωση: 

Προφανώς αναγνωρίζουμε την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ιδιαίτερα στην Αττική, και το κλίμα επιβάρυνσης στα νοσοκομεία. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί,  όμως, να αποτελέσει τροχοπέδη στον έγκαιρο προγραμματισμό των εμβολιασμών μας, ώστε να επιστρέψουμε στις κλινικές μας με ασφάλεια!  

Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να αναβάλει ή ακόμη και να αγνοεί τον προγραμματισμό της επανένταξης μας στις κλινικές, των εμβολιασμών μας την ίδια ώρα, μάλιστα, που συζητείται το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 16 Μαρτίου! Η εκπαίδευση μας δεν μπορεί να βασίζεται στο «θα δούμε»! 

Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Σχολών Υγείας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να φωνάξουμε δυνατά «Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθένη, μες στο νοκοσομείο, μες στην κλινική» 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/03 12ΜΜ 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 

 

 

 

Comments are closed.