Καταγγελία της αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης

Εκτελεστική Γραμματεία

Καταγγέλλουμε τις άγριες αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος των κατοίκων της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής 7/3.

Η κυβέρνηση έχει απόλυτη ευθύνη για την ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού και της νεολαίας για τις αποτρόπαιες αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και διώξεις σε βάρος εργαζόμενων, φοιτητών που κινητοποιούνται και τώρα των κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο πανδημίας, κλειστών Σχολών βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας, αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, την ουσιαστική θωράκιση του συστήματος Υγείας, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα όλα όσα διεκδικούν οι υγειονομικοί.

Προσπαθεί να φορτώσει σε εμάς και τις οικογένειές μας τις ευθύνες για τη δική της αδιαφορία, την εξέλιξη της πανδημίας και να εξασφαλίσει σιωπηλή ανοχή στην πολιτική της. Για αυτό αντί για μέτρα προστασίας η κυβερνητική απάντηση είναι αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες.

Η ένταση της καταστολής, η κρατική βία δε θα μας κλείσουν το στόμα! Η τρομοκρατία θα πάρει απάντηση!

Όλοι στις συγκεντρώσεις από κοινού με τα Εργατικά Σωματεία, τις Ενώσεις Αυταπασχολουμένων τους Συλλόγους Γυναικών 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Όλοι στα μεγάλα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη

Comments are closed.