Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και τη θέσπιση 10ωρου εργασίας

Εκτελεστική Γραμματεία

Η κυβερνητική κοροϊδία δεν έχει όρια! Δε φτάνει που η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και ένα χρόνο για να ανοίξουν οι σχολές μας. Δε φτάνει που αξιοποιεί την περίοδο της πανδημίας για να περνάει νομοσχέδια που τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Θέλει να μας πείσει ότι το κάνει και για το καλό μας!

Ο λόγος για τη συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας, Χατζηδάκη, στην οποία χωρίς ίχνος ντροπής είπε ότι το νέο νομοσχέδιο, που θεσμοθετεί τη 10ωρη εργασία (!!!), θα διευκολύνει τους νέους ανθρώπους και συγκεκριμένα τους φοιτητές που παίρνουν φοιτητική άδεια για να δώσουν εξετάσεις! Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο στήριξης για τους χιλιάδες φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους και τώρα απογειώνουν την πρόκληση παρουσιάζοντας ως θετική την κατάργηση του 8ωρου με το επιχείρημα ότι ….πλέον δε θα χρειάζεται να ζητάς άδεια, αφού θα έχεις δουλέψει 40 ώρες σε 4 μέρες και θα έχεις άδεια την 5η!!! Μάλιστα ο Υπουργός θεωρεί δεδομένο και φυσιολογικό η φοιτητική άδεια για την εξεταστική να είναι άνευ αποδοχών και παρουσιάζει το συγκεκριμένο μέτρο ως βελτίωση!!

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2021 ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ

• Ούτε σκέψη για κατάθεση του νέου νομοσχεδίου που φέρνει τις εργασιακές ανατροπές του αιώνα.
• Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων φοιτητών. Η φοιτητική άδεια να είναι με αποδοχές.
• Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτητών.
• Δικαίωμα να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ και να παίρνουν επίδομα ανεργίας για όσο καιρό μένουν άνεργοι.

Υ.Γ Όποιος θεωρεί λογικό και εφικτό ένας φοιτητής να δίνει το μάθημα του μετά από 4 μέρες 10ωρης εργασίας, μάλλον δε δούλεψε ποτέ!

Comments are closed.