Κάλεσμα της Τμηματικής Επιτροπής Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ για διοργάνωση διημέρου δράσεων των Φ.Σ. καλλιτεχνικών τμημάτων ΑΕΙ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κοινή σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων καλλιτεχνικών τμημάτων ΑΕΙ από όλη την Ελλάδα, μετά από κάλεσμα της Τμηματικής Επιτροπής Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, για συντονισμό της δράσης!

Στη σύσκεψη έγινε ζωντανή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές αυτών των τμημάτων, για τις δράσεις που έχουν οργανώσει το τελευταίο διάστημα και για τις επόμενες πρωτοβουλίες.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για επόμενη σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 8/4 στις 20.00 με θέμα την διοργάνωση διήμερου δράσεων σε όλη την Ελλάδα στις 18-19 Απριλίου, με σύνθημα «Τέχνη ζωντανή- ανοιχτά ΑΕΙ» #texni_zontani_anoixta_AEI, για να προβληθούν τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για ανοιχτές σχολές με μέτρα προστασίας. Το κάλεσμα αφορά:

-Την πρώτη μέρα καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες σε κάθε πόλη ( σε πλατείες , πάρκα, ανοιχτούς χώρους). Θα μπορούσαν να είναι συναυλίες μαζί με performative acts και οι εικαστικοί να αναλάβουν την προπαγάνδα με τρικάκια, στένσιλ, γκράφιτι, εγκαταστάσεις με συνθήματα. Κάθε Σύλλογος να εξασφαλίσει την κινηματογράφηση, για να φτιαχτούν βίντεο.

-Την δεύτερη μέρα, πρωτοβουλίες εντός των σχολών (π.χ. δια ζώσης μαθήματα, άνοιγμα εργαστηρίων, παραστάσεις διαμαρτυρίας , ανάρτηση πάνο κλπ).

Όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα:

Η κυβέρνηση έχει αποκλειστικά την ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενώ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με αξιοποίηση χώρων και προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, συζητάει το άνοιγμα του Τουρισμού! Την ίδια στιγμή επέλεξε να περάσει ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα Πανεπιστήμια, που μεταξύ άλλων δίνει εκατομμύρια για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Η τεράστια συσπείρωση των φοιτητών με σύνθημα “φοιτητές ξανά” συνεχίζεται! Η τέχνη διαλέγει πλευρά! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όλα μας τα δικαιώματα, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς!

ΩΣ ΕΔΩ! Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας!

#texni_zontani_anoixta_AEI’’

Comments are closed.