Να αποσυρθούν τώρα οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τα πτυχία προπονητών ΤΕΦΑΑ !!

Η κυβέρνηση με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο νόμο του Υπουργείου Αθλητισμού υποβαθμίζει, επί της ουσίας, τα πτυχία ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδοσφαίρου, αφού τα κατατάσσει στην κατηγορία Β’ και υποχρεώνει τους αποφοίτους να πληρώνουν υψηλό χρηματικό αντίτιμο που φτάνει μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ στην ΕΠΟ για να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα κατηγορίας Α’ !!

Δηλαδή, το κράτος αναθέτει σε ιδιώτη που οργανώνει πρωταθλήματα, να καθορίζει επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, κατά παρέκκλιση ακόμα και του νόμου που ισχύει για τα υπόλοιπα αθλήματα! Μάλιστα οι συγκεκριμένες αλλαγές δημιουργούν προηγούμενο ώστε στο μέλλον να κάνουν το ίδιο και άλλες ισχυρές αθλητικές ομοσπονδίες και ουσιαστικά να ακυρωθεί η αξία όλων των πτυχίων με ειδικότητα των ΤΕΦΑΑ.

Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση: Πώς ένας φοιτητής που παρακολουθεί 4ετές πρόγραμμα σπουδών σε ΑΕΙ καθώς και την αντίστοιχη ειδικότητά του για τουλάχιστον ένα χρόνο, τελικά παίρνει ένα πτυχίο που δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, ενώ στις σχολές της ΕΠΟ, πληρώνοντας και κάνοντας μερικές εβδομάδες σεμινάρια, αποκτά κάποιος “επάρκεια”;;

Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ έχουν πείρα! Το 2018 ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να χτυπήσει τα πτυχία και τα εργασιακά τους δικαιώματα με νομοσχέδιο που είχε καταθέσει στη Βουλή. Όπως τότε οι φοιτητές με τον αγώνα τους ακύρωσαν αυτούς τους σχεδιασμούς, έτσι και τώρα μπορούν να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ που εξυπηρετεί για μία ακόμα φορά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο του Αθλητισμού!

● Να αποσυρθούν τώρα οι διατάξεις που υποβαθμίζουν τα πτυχία των προπονητών ΤΕΦΑΑ!

● Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

● Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.

● Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.

● Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια.

Comments are closed.