Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για το άνοιγμα των πανεπιστημίων

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων! Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από τη δια ζώσης διδασκαλία!

Δύο εβδομάδες πριν το άνοιγμα των σχολών η κυβέρνηση φέρνει σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία για τον έλεγχο της πρόσβασης φοιτητών και προσωπικού στα πανεπιστήμια από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι. Εάν θεωρεί ότι οι φοιτητές θα δεχτούμε την ένταση της καταστολής από την πίσω πόρτα μετά την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι βαθιά γελασμένη.

Την ίδια ώρα που θα έπρεπε να καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες των Πανεπιστημίων σε διδακτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια ώστε να εξασφαλιστεί με ασφαλείς όρους η δια ζώσης διδασκαλία (σχολαστικός καθαρισμός χώρων, κλιμάκια, αποστάσεις στις αίθουσες κλπ), η κυβέρνηση προωθεί την είσοδο εργολάβων και σεκιούριτι στις σχολές μαςγια τους οποίους μάλιστα «υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθεί έκτακτη επιχορήγηση». Οι φοιτητές απαιτούμε τα λεφτά αυτά, όπως και τα 30 εκατομμύρια της πανεπιστημιακής αστυνομίας, να δοθούν για τις πραγματικές ανάγκες μας στην μόρφωση και την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Οι φοιτητές δεν τρώμε κουτόχορτο! Τις κάλπικες δικαιολογίες για μέτρα που δήθεν αποσκοπούν στην ασφάλεια μας ενάντια στην πανδημία τις έχουμε μάθει πλέον καλά. Εάν είχαν πραγματική ανησυχία για την προστασία της υγείας των φοιτητών θα προχωρούσαν στην δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και σταθμών διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapidtest μέσα στα πανεπιστήμια. Θα παραχωρούσαν δωρεάν rapid test και μέσα ατομικής προστασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές. Θα στελέχωναν τα ιατρεία των πανεπιστημίων με όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση κρουσμάτων και την παρακολούθηση των εμβολιασμών. Θα πύκνωναν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τα ιδρύματα.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν  γίνεται με περισσότερη καταστολή αλλά με περισσότερους υγειονομικούς, ενημέρωση και μέτρα προστασίας! 

Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων!!Δυναμώνουμε τον αγώνα ώστε το άνοιγμα των σχολών να συνοδεύεται από όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να μηνξανακλείσουν, για να αναβαθμιστούν πραγματικά οι σπουδές μας, να γίνουμε ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΞΑΝΑ !!

Comments are closed.