Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για τη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις! Καμία εμπλοκή στης χώρας μας στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 19:00 στο Σύνταγμα και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να καταδικάσει μαζικά τη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 17-19 Σεπτέμβρη.

Οι δολοφόνοι των λαών, οι υπεύθυνοι για εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας! Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι η ανώτατη αρχή της ΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής και στην «ατζέντα» της συνόδου είναι η δημιουργία νέων υποδομών πολέμου, η προετοιμασία του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος» (δηλαδή του δόγματος «ρίχνω πρώτος πυρηνικά») στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι αποφάσεις της συνόδου θα φέρουν πιο κοντά τις επόμενες πολεμικές απειλές με τα ίδια ψεύτικα προσχήματα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και «εκδημοκρατισμού» ! 20 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του Αφγανιστάν που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, φτώχεια, προσφυγικές ροές, η αποχώρηση των Αμερικανών αποδεικνύει ότι στόχος των πολέμων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν είναι η σωτηρία των λαών αλλά η εξασφάλιση των συμφερόντων τους.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά σε κάθε βρώμικη αποστολή και αναβαθμίζουν την εμπλοκή τους με την πενταετή ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” και την άμεση εγκατάσταση νέων αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη.

Η εγκατάσταση αμερικάνικων βάσεων, η συμμετοχή στα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, η αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ είναι επιθετικές ενέργειες, μας εμπλεκουν σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα για την παιδεία με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα Πανεπιστήμια δίχως ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία και με τεράστιες ελλείψεις, την ίδια στιγμή που δίνει 6.6 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς! Μαζί έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:
• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Comments are closed.