Δεν ξεχνάμε! Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 8 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, ο οποίος μαχαιρώθηκε από τον φασίστα Ρουπακιά, μέλος της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Το χτύπημα του τάγματος εφόδου της ΧΑ ήταν προσχεδιασμένο και ακολούθησε ένα σύνολο συντονισμένων και οργανωμένων επιθέσεων σε μετανάστες και αγωνιστές όπως στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 

Η φετινή επέτειος όμως μας βρίσκει  και 11 μήνες μετά την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος που έστειλε τον ηγετικό πυρήνα των ναζιστών στη φυλακή. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία απαίτησαν και πέτυχαν την καταδίκη των εγκληματιών. Η συγκλονιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να απομονωθούν από κάθε σχολή, γειτονιά και χώρο δουλειάς οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η αποφασιστική στάση των φοιτητικών συλλόγων και των σωματείων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να βγουν στην επιφάνεια οι σχέσεις τις με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους εφοπλιστές.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στο φασισμό συνεχίζεται!

Παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός! Όπως τα αφεντικά τους-οι επιχειρηματίες τους “μάζεψαν” κάτω και από τη συμβολή των αγώνων μας έτσι μπορούν σε επόμενη φάση να τους «ξαναμολύσουν» για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους αγώνες μας, να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να μπουν εμπόδιο στις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Άλλωστε ήδη έχουμε δει ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις να ξεφυτρώνουν σε μια μάταιη προσπάθεια να αποτινάξουν την ρετσινιά του φασίστα, καταδικασμένους χρυσαυγίτες να αποφυλακίζονται. Ο αγώνας απέναντι τους και απέναντι σε αυτούς που τους γεννάνε πρέπει να συνεχιστεί μέσα και έξω από τις σχολές μας, παντού. 

Οι κάθε λογής φασίστες πιάνουν πρώτοι στασίδι στη στήριξη των νέων μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, στην προβολή ανορθολογικών, συνωμοσιολογικών απόψεων.Αποτελούν πολύτιμο όπλο στην προσπάθεια η νεολαία, ο λαός να μη σηκώνει κεφάλι μπροστά στη νέα κρίση που ετοιμάζονται να του φορτώσουν, στην προσπάθεια να επικρατεί στους χώρους δουλειάς σε σχολεία και σχολές  σιγή νεκροταφείου, να περνάνε χωρίς αντιδράσεις αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνει ο φόβος και ο συμβιβασμός. Γι’ αυτό οι φασίστες στοχοποιούν μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες, ανθρώπους που η πολιτική του ιμπεριαλισμού με τους πολέμους και τη φτώχεια τους ξήλωσε από τα σπίτια τους. Γι αυτό χτυπούν αγωνιστές που με τη δράση τους ανοίγουν δρόμους στη διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη σήμερα. 

Με την αποφασιστική παρέμβαση των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, να μην βρίσκουν χώρο να πατήσουν πουθενά, όπως επετεύχθη μετά την καθοριστική συμβολή των εργατικών σωματείων στον Πειραιά κατά την άφιξη της  κούκλας Αμάλ, που συμβολίζει τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα που ψάχνουν τους γονείς τους μέσα στην κατά τα άλλα “Ευρωπαική Ένωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Όσο και να ήθελαν οι φασίστες να εμφανιστούν και να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο η μαζική παρουσία φοιτητών και εργαζομένων τους χάλασαν τα σχέδια, με την Αμάλ να διασχίζει ανενόχλητη τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

  Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται μαζί με τα εργατικά σωματείο, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ., στην οδό Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τους ναζί εγκληματίες. Προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 17:00 στη συμβολή των Οδών Παύλου Φύσσα και Ξάνθου (δίπλα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα).

Comments are closed.