Να μη χαθεί καμία διδακτική ώρα!

Η προκλητική στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όριο! Με εγκύκλιο του Υπουργείου στις 16 Νοέμβρη ανακοινώθηκε ότι όποιες ώρες διδασκαλίας γίνονται εξ αποστάσεως, ακόμα και συμπληρωματικά στις δια ζώσης, δεν προσμετρούνται στις απαραίτητες διδακτικές ώρες για την ολοκλήρωση του εξαμήνου!! Ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου σε συγκεκριμένα μαθήματα που πραγματοποιούνταν εξ ολοκλήρου ή μερικώς διαδικτυακά! 

Εδώ και 1,5 χρόνο οι φοιτητές διεκδικούμε με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτά τα αιτήματα, που μάλιστα πρόβαλλαν και μία σειρά σύλλογοι ΔΕΠ σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση τα αγνοούσε επιδεικτικά λέγοντας πως «το εμβόλιο αρκεί». Τώρα η κυβέρνηση τιμωρεί για άλλη μία φορά τους φοιτητές, ενώ συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολών, για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε καθηγητικό προσωπικό και υποδομές. 

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, για άλλη μία φορά οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης αφήνουν ξεκρέμαστους χιλιάδες φοιτητές που για διάφορους λόγους (πχ αν νοσούν) αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα δια ζώσης μαθήματα. 

Διεκδικούμε:

• Να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη απόφαση. Να μην ακυρωθεί καμία διδακτική ώρα.

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη δια ζώσης διδασκαλία.

• Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων για όσους φοιτητές νοσούν.

• Αναπλήρωση εργαστηρίων για τους φοιτητές που νοσούν.

Comments are closed.