Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας!!

Καταγγέλλουμε την επίθεση με ΜΑΤ, βία, προσαγωγές και μηνύσεις, σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης “Πετρέλαια Καβάλας”, οι οποίοι δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα ενάντια στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης της επιχείρησης!!

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου, αφού τον απέκλεισαν περιμετρικά, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής!!

Υπόλογη είναι όχι μόνο η εργοδοσία, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία και σήμερα απέδειξε πως οι “εμβληματικές επενδύσεις” προχωρούν ακόμα και με τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους εργαζόμενους. 

Μάλιστα σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, έξω από τα Δικαστήρια της Καβάλας αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους εργαζόμενους που εξέφραζαν την στήριξη και αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που συνελήφθησαν κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στα διυλιστήρια!!

Βία και καταστολή -με σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή- είναι η απάντηση κυβέρνησης και εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην δουλειά!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!! 

Ήδη ο λαός της Καβάλας έδωσε μαζική απάντηση με μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ που είναι σαν δυνάμεις κατοχής μέσα στην πόλη της Καβάλας!!

Comments are closed.