Καμία σκέψη για τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου στα Ιδρύματα!!!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση προγραμματίζει την άμεση τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (περιστρεφόμενης πόρτας με ψηφιακό έλεγχο πάσο) στο ΕΚΠΑ, το ΟΠΑ, το ΠαΠει και το ΑΠΘ!! Μάλιστα τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα συστήματα είναι αποτέλεσμα δωρεάς ιδιωτών την οποία επιδίωξε η ίδια η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο σκοπό!!

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά άγχη και τα προβλήματα των φοιτητών!! Τη στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας έχουν χτυπήσει κόκκινο, που τα κρούσματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, που η υποχρηματοδότηση των σχολών μας παγιώνεται για άλλη μία χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ένα μέτρο με μόνο σκοπό την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού!! Μάλιστα τα ίδια δημοσιεύματα συνδέουν το συγκεκριμένο μέτρο με τον προγραμματισμό της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ιδρύματα. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση βρίσκει χρήμα και χρόνο για να χτυπήσει τα δικαιώματα και τους αγώνες μας και όχι για να καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ακούσουν, έστω και τώρα,  τα πραγματικά αιτήματα των φοιτητών!! Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι σχολές μας να μη γίνουν χώροι υπερμετάδοσης του ιού!! Να σταματήσουν να κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από την “ατομική ευθύνη” και τον ανορθολογισμό που οι ίδιοι καλλιέργησαν!

Διεκδικούμε:

• Να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τη δια ζώσης διδασκαλία. Να μη γίνουν οι σχολές μας εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού!!

• Να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν rapid testγια ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές σε κάθε Ίδρυμα!

• Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων για τους φοιτητές που νοσούν.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων.

• Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα κενά και να φτιαχτούν ολιγάριθμα τμήματα!

• Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο! Όχι στα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας στα Ιδρύματα μας!

Comments are closed.