Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό του Καζακστάν

Τις τελευταίες βδομάδες οι εργαζόμενοι και ο λαός του Καζακστάν βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις αψηφώντας τον αυταρχισμό και την καταστολή. Αγωνίζονται ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και την ακρίβεια, για δημοκρατικά δικαιώματα. 

Σε μια χώρα πλούσια σε ορυκτό πλούτο και πηγές ενέργειας, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και η καταλήστευση του πλούτου για τα κέρδη των λίγων, έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια. 

Οι λαοί που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους δεν είναι «τρομοκράτες». Η καταστολή και ο αυταρχισμός, η απαγόρευση των απεργιών, οι διώξεις αγωνιστών είναι η απάντηση των κυβερνήσεων για να αναχαιτίσουν την διογκούμενη οργή και αγανάκτηση των λαών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό του Καζακστάν και στο δίκαιο αγώνα του για βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου, ενάντια στη ληστεία του ενεργειακού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια, για δημοκρατικές ελευθερίες και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα εργατικά σωματεία τη Δευτέρα 17 Γενάρη στις 18:00, στην Πρεσβεία του Καζακστάν, στην οδό Παπαδιαμάντη 4 στο Ψυχικό.

Comments are closed.