ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 29/1 11:30


Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας! Για να μην ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε!

Η αναμενόμενη χιονόπτωση στην Αττική ήταν αρκετή για να δούμε για άλλη μία φορά εικόνες ντροπής! Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στους δρόμους, σχολές να κλείνουν για 3 μέρες και εστιακοί φοιτητές να μένουν χωρίς φαΐ και θέρμανση, το ρεύμα να κόβεται σε χιλιάδες σπίτια εν μέσω ψύχους και εργαζόμενοι να εγκλωβίζονται σε εργασιακούς χώρους!! 
Για αυτές τις εικόνες, αιτία είναι η αντιλαϊκήπολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Έργα σύγχρονα και αναγκαία που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα, για να προστατευτεί και να ζήσει με ασφάλεια δεν αποφέρουν τα απαιτούμενα κέρδη και άρα δεν είναι “επιλέξιμα”. Γι’ αυτό και προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη και τα μηνύματα του 112.

Η σημαία της επιχειρηματικής δράσης θάφτηκε στο χιόνι. Οι εργολάβοι που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την περιφέρεια, με τις σχολές και τις φοιτητικές εστίες ήταν άφαντοι! Ειδικά στις εστίες μόνο κάτω από παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων εξασφαλίστηκε το ζεστό νερό, η θέρμανση και ένα πιάτο φαΐΤα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του “κόστους – οφέλους” και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά. Αποδεικνύεται ότι το “επιτελικό και ψηφιακό κράτος” τους είναι απόλυτα ικανό όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, όταν οργανώνει την καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα, αλλά και μέσα στις σχολές μας, αλλά θάβεται στο πρώτο χιόνι και την πρώτη βροχή όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνουν δεκάδες σωματεία εργαζομένων στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30, διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ζωής, ώστε να σταματήσει να αποτελεί κανόνα το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστεΣτο Σύνταγμα υποδεχόμαστε αγωνιστικά τους εργαζόμενους από την Πάτρα, που καταφθάνουν με κάθε μέσο για να διαδηλώσουν στην Αθήνα!!

Διεκδικούμε:

● Χωρίς καμία χρονοτριβή, με ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών: να ανοίξουν άμεσα οι δρόμοι και κύρια οι κεντρικοί που παραμένουν κλειστοί. Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διακοπή ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών. Να ανοίξουν δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ρεύμα, που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση. Να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα πετρελαίου σε κάθε σχολείο, σχολή και παιδικό σταθμό, ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

● Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

● Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους για την ασφαλή πρόσβαση στις σχολές  (καθαρισμός δρόμων κλπ) και τη θέρμανση όλων των χώρων των σχολών.

● Να εξασφαλιστεί η θέρμανση, η σίτιση και το ζεστό νερό σε όλες τις εστίες.

● Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση ​να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

● Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.

● Έκτακτο επίδομα θέρμανσης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε 

Comments are closed.