Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!

ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης:

• ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία,

• για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη βία.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές λέμε όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, καταδικάζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική αναμέτρηση, στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία!! Δηλώνοντας έτοιμη να στείλει μαχητικά αεροπλάνα και ένοπλες δυνάμεις. Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις! Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Να κλείσουν άμεσα οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις!! Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας προς τους φονιάδες των λαών που μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και στόχο αντιποίνων!!

Το εύφλεκτο υλικό που οδήγησε στην ανάφλεξη της περιοχής με τη ρώσικη εισβολή, συσσωρευόταν εδώ και χρόνια! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Κάθε φοιτητής και φοιτήτρια που ανησυχεί και οργίζεται έχει επιλογή: με τους λαούς εναντία στους ιμπεριαλιστές!

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

• Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

• Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικέ αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

• Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

• Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις νέες γυναίκες να «ματώνουν» κυριολεκτικά, κάτω από το βάρος των οικονομικών και κοινωνικών καταναγκασμών σε κάθε πλευρά της ζωής τους. 

Η ικανοποίηση των αναγκών μας στις δωρεάν σπουδές, στη φοιτητική μέριμνα, στη δουλειά και τη ζωή με δικαιώματα είναι προϋπόθεση για να μπορεί κάθε νέα φοιτήτρια να στέκεται στα πόδια της χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά. Για αυτό και μοναδικός δρόμος είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που αφήνουν τις νέες φοιτήτριες απροστάτευτες στην κρατική και εργοδοτική βία. Σε φαινόμενα που υπάρχουν στο σημερινό Πανεπιστήμιο και γίνονται το έδαφος για να «ανθούν» εκβιασμοί και πιέσεις σε βάρος φοιτητριών. Ενάντια στις απαράδεκτες κοινωνικές πατριαρχικού τύπου αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας, για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων. Παλεύουμε ενάντια στις «φωνές» που μας λένε ότι αιτία για τις διακρίσεις που βιώνουν οι γυναίκες είναι «η κυριαρχία των αντρών», που προσπαθούν να βομβαρδίζουν τον αναγκαίο κοινό αγώνα αντρών και γυναικών απέναντι στον κοινό αντίπαλο, δυσκολεύουν τη συμμετοχή των γυναικών στο συλλογικό αγώνα.  

Απέναντι στην εκμετάλλευση και την βία. Ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση.

Απαιτούμε:

● Δωρεάν σπουδές και φοιτητική μέριμνα. Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και όλες.

● Δημόσιες δωρεάν δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό. 
● Στελέχωση Ιδρυμάτων και Φοιτητικών εστιών με ιατρικές μονάδες, παροχές συμβουλευτικής και ψυχολογικές υπηρεσίες, με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό. Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στις εστίες.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μαζί με Εργατικά σωματεία, Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικούς Συλλόγους στις 8 Μάρτη στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα.

Comments are closed.