Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τις διώξεις φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καταγγελία για τη δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη απέναντι σε 8 φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών τον περασμένο Οκτώβρη, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Μάλιστα, κατά των φοιτητών σχηματίστηκε δικογραφία μετά την μήνυση που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας στην Εισαγγελία Χανίων, με την οποία ζητάει να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις. 

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για το απαράδεκτο γεγονός! Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος. 

Οι βαρύτατες κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, όπως αυτό της αρπαγής, αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση, την απαξίωση των πτυχίων και υποβάθμιση των σπουδών, το αβέβαιο μέλλον για χιλιάδες απόφοιτους. Αποσκοπούν στη διατήρηση ενός κλίματος έντασης στα Πανεπιστήμια για να δικαιολογηθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που έρχεται να υπερασπιστεί την επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων και η προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιο, που βάζει στο στόχαστρο τα πτυχία και την συνδικαλιστική οργάνωση των φοιτητών στους συλλόγους τους. Διαχρονικά η καταστολή πάει χέρι-χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των φοιτητών! 

Η προσπάθεια ποινικοποίησης και διαμόρφωσης κλίματος τρομοκράτησης των φοιτητών δεν θα περάσει!

Το “μεγάλο πρόβλημα” και η “ανομία” (που επικαλούνται) μέσα στα πανεπιστήμια δεν είναι ο αγώνας των φοιτητών, αλλά η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που οδηγεί σταθερά σε υποβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και σε “νέους ορίζοντες” για την επιχειρηματική δράση των ιδρυμάτων.

Θα μας βρουν απέναντί τους! Οι φοιτητές, δυναμώνοντας τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, θα “κουρελιάσουν” τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους.

 • Απαιτούμε να άμεση απόσυρση των κατηγοριών των 8 φοιτητών.

 • Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων συνδικαλιστών σε φοιτητικούς συλλόγους

• Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές, όπως την κινητοποίηση στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων την Τετάρτη 29 Ιουνίου στη 1 μ.μ

Comments are closed.