Σχόλιο της ΕΓ του ΜΑΣ για τον τραγικό χαμό της 22χρονης φοιτήτριας στην Κομοτηνή

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήριαστην οικογένεια και όλους τους οικείους της 22χρονης αδικοχαμένης φοιτήτριας των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Απαιτεί να διερευνηθούν άμεσα οι αιτίες του τραγικού συμβάντος. 

Με τραγικό τρόπο επανέρχονται στο προσκήνιο οι μεγάλες ελλείψεις στο απαραίτητο εκπαιδευτικό και ιατρικό προσωπικό στους χώρους των πανεπιστημίων, η διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Οι συνέπειες αυτών των ελλείψεων γίνονται δυστυχώς ακόμα πιο φανερές, σε σχολές όπως τα ΤΕΦΑΑ όπου καθημερινά αθλούνται και προπονούνται χιλιάδες φοιτήτριες και φοιτητές. 

Ειδικά σε αυτές τις σχολές είναι “ζωτικής σημασίας” η διεκδίκηση για:

• Να δοθούν κονδύλια από το κράτος για τη λειτουργία των ΣΕΦΑΑ (Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού), την ανανέωση και συντήρηση του εξοπλισµού, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 • Να προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

• Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί στην υγεία των αθλητών µε την καθιέρωση ανά τρίµηνο δωρεάν προληπτικών και εξειδικευµένων εξετάσεων µε ευθύνη του κράτους και µε την εξασφάλιση της παρουσίας αθλητιάτρου σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και τους αγώνες.

• Ενίσχυση του Τομέα της Αθλητιατρικής για την εξασφάλιση της υγείας των αθλητών στην άσκηση. 

Comments are closed.