Κάλεσμα της ΕΓ του ΜΑΣ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την αγωνίστρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 42 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια. 

Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα. 

42 χρόνια μετά, τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης μας!

Σήμερα,

• που το κύμα της ακρίβειας σαρώνει, η ανεργία και η ετεροαπασχόληση μαστίζει τους νέους και τις νέες, που χιλιάδες εργαζόμενοι φοιτητές δουλεύουν σε συνθήκες ζούγκλας, 

• που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε το νόμο – πλαίσιο  που καταστρατηγεί μορφωτικά δικαιώματα, γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενισχύει την εμπορευματοποίηση και κατηγοριοποίηση των σπουδών, την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων

• που ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο αυταρχισμός, η κρατική κι εργοδοτική βία, η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και η υπονόμευση και συκοφάντηση των φοιτητικών συλλόγων

Τιμάμε τη Σωτηρία δυναμώνοντας τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα «φοιτητές- εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά»! Γιατί οι φοιτητές σαν αυριανοί εργαζόμενοι έχουν θέση στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα. Γιατί είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους. Γιατί φοιτητές και εργάτες έχουμε κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που ξεθεμελιώνουν τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Η Σωτηρία με τη θυσία της σφράγισε τους ακατάλυτους δεσμούς του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος. 

Τιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών. 

Τιμάμε τη Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

​Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης, της πάλης των φοιτητών για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει.

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο κήπο του Παντείου  την Πέμπτη 21 του Ιούλη στις 8 μ.μ.

Comments are closed.