Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός. Όλοι στον αγώνα!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας που δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τις οικογένειές μας να μην μπορούν να βγάλουν πέρα, που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα νοίκια που έχουν φτάσει στο θεό, που η αναζήτηση στέγης έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο δίχως τέλος, που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τι σπουδές μας για να τα καταφέρουμε είμαστε στους δρόμους ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όλοι εμείς που αγανακτούμε με τις τραγικές ελλείψεις μέσα στις εστίες που ζούμε και εξοργιζόμαστε όταν ακούμε για ανέγερση εστιών με ΣΔΙΤ δηλαδή για επιβολή ενοικίων, δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένας συμφοιτητής μας, καμία λαϊκή οικογένεια, να χάσει το σπίτι της από τα funds και τους τραπεζίτες.

Ο αγώνας για την προστασίας της στέγης μας, της λαϊκής κατοικίας είναι υπόθεση όλων μας. Κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και όλων των προηγούμενων και που όλοι μαζί ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των οικογενειών μας, που έχουν μετατρέψει τη στέγη σε εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί ενάντια στους πλειστηριασμούς τις επόμενες μέρες. Στην Αθήνα την Τετάρτη 31 Μάρτη στις 12 στην CEPAL στη Λεωφόρο Συγγρού, με ραντεβού στις 11:30πμ στο σταθμό του ΦΙΞ (πεζόδρομο Κουκακίου) και στις 2:00μμ στη dovalue στην Καλλιθέα, στο σταθμό του Ηλεκτρικού.

Έχουμε τη δύναμη. Από τη Ζωγράφου μέχρι τα Πατήσια μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού. Τώρα είναι η ώρα κάθε φοιτητικός σύλλογος να εκφράσει τη αλληλεγγύη του, να γίνει μέρος του αγώνα. Οι Φοιτητικοί μας Σύλλογοι αποτελούν το αποκούμπι για κάθε συμφοιτητή μας που έχει ανάγκη! Το αποδείξαμε όποτε χρειάστηκε, οπότε συμφοιτητές μας βρέθηκαν στην δύσκολη αυτή θέση ! Στην οργάνωση μας βρίσκεται η δύναμη για να αποτρέψουμε όλους τους άδικους νόμους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών
  • Την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκίων, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.
  • Στεγαστικό επίδομα για κάθε φοιτητή που νοικιάζει
  • Αναβάθμιση και συντήρηση όλων των εστιών. νέων στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

Comments are closed.