10 χρόνια απ’ο την δολοφονία του Π.Φύσσα

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!»

Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Παύλου δεν αποτέλεσε μεμονωμένο γεγονός αφού είχαν προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πολλές ακόμα.

Από εκείνη τη μέρα, το πρόσωπο του Παύλου, έγινε σύμβολο της αποφασιστικής προσπάθειας της νεολαίας να απομονώσει τους φασίστες σε κάθε Πανεπιστήμιο, σχολείο, γειτονιά. Έγινε σύνθημα στις συγκεντρώσεις μας, εκφράζοντας την εναντίωση χιλιάδων νέων σε αυτό το σάπιο δημιούργημα του συστήματος, το φασισμό, που εκδηλώθηκε και με την τεράστια συγκέντρωση λαού και νεολαίας στο εφετείο όπου καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό ένα διαρκής

γιατί απέναντι της έχει ένα σύστημα που τον θρέφει και τον χρειάζεται.

Αυτό επιβεβαιώθηκε αυτά τα δέκα χρόνια. Για αυτό και καμία νομική δικλίδα δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει τους δεσμούς των φασιστών με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κράτος. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους ως μακρύ χέρι του συστήματος για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, παρουσιάζοντας ως εχθρό τον κάθε φορά αδύναμο και κατατρεγμένο και να προσφέρουν έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες υπεράσπισης στα αφεντικά και το κράτος.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, αφού η δίκη της Χρυσής Αυγής ακόμα δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί! Είναι εξοργιστική η προσπάθεια να ξεπλύνουν τους φασίστες είτε καλύπτοντας τους όταν βγαίνουν από τα λαγούμια τους, είτε χαϊδεύοντας τους ακόμα και ως «παραπλανημένους». Τι καλύτερο όμως να περιμένει κανείς από τους χειροκροτητές των ναζί του «Αζόφ» στην Βουλή και τους ένθερμους υποστηριχτές της ΕΕ που έχει πρωτοστατήσει στο ξέπλυμα των ναζί, προσφέροντας τους ακόμα και αξιώματα! Κάπως έτσι βλέπουμε στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσα από την φυλακή να λύνουν και να δένουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και αχυρανθρώπους για να εκπροσωπούν τις θέσεις τους στην Βουλή, ενώ ακόμη και ο καταδικασμένος Κασιδιάρης βάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων!

Χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση! Ακόμα και σήμερα η ναζιστική ιδεολογία οπλίζει τα χέρια φασιστοειδών όπως με τραγικό τρόπο είδαμε, στην πρόσφατη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από ένα γνωστό τάγμα ναζιστών που έφτασε ανενόχλητο από την Κροατία στην Ελλάδα με την αστυνομία απλά να παρακολουθεί τα γεγονότα (…όπως και στην δολοφονία του Παύλου). Αυτό το κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό.

Μόνο ο λαός μπορεί να τους εξαφανίσει!

Με την οργάνωση και τον αγώνα του!

Δυναμώνουμε το συλλογική δράση μέσα απο τους φοιτητικούς συλλόγους!

Για να απομονώσουμε τους φασίστες σε κάθε σχολή, γειτονιά, τόπο δουλειάς!

Για να αντιπαλέψουμε μια πολιτική που μας θέλει φοβισμένους και θολωμένους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το σημερινό εχθρικό κράτος, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Σήμερα συνεχίζουμε εμπνεόμενοι από τους αγώνες του λαού μας σε αυτόν τον τόπο αλλά και από τη στάση χιλιάδων φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια για να μην βρει χώρο το ναζιστικό τέρας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή φοιτητών-φοιτητριών την:

  • Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, Αντιφασιστική συναυλία  στις 18:00, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας
  • Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στην συγκέντρωση στις 17:30, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Comments are closed.