Δελτίο Τύπου Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Για την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ

Δελτίο Τύπου Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Για την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ

Το ΜΑΣ για το οποίο αφιερώνει μιάμιση σελίδα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ για να το καταγγείλει, είναι η συσπείρωση ΔΣ φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών φοιτητών που δεν ανέχονται τη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, που πήραν την απόφαση να εναντιωθούν στην πολιτική των μονοπωλίων μες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να ενημερώσει και να ξεσηκώσει τους σπουδαστές, και ιδιαίτερα αυτούς που προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες, για να μην αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, για να έχουν πτυχία που να κατοχυρώνουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.Οι χιλιάδες σπουδαστές που συμμετείχαν στα πανό του ΜΑΣ σε πέντε απεργιακές συγκεντρώσεις, οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις απεργιακές φρουρές, οι χιλιάδες που έχουν ανταποκριθεί στα καλέσματα του ΜΑΣ ξέρουν ποιοι είναι στο δρόμο του αγώνα και ποιοι είναι ‘αγωνιστές’ στα λόγια. Ξέρουν τα στελέχη ποιανού κόμματος  μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν σε απεργοσπασία και τρομοκρατία Το γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους καθηγητές. Το ίδιο καλά το γνωρίζουν και οι μαθητές τους. Βασική λεπτομέρεια: η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην ΟΛΜΕ, ούτε στην ανακοίνωση της παίρνει θέση ούτε για το ζήτημα των απεργιακών φρουρών στα σχολεία, αλλά ούτε για τους απεργοσπάστες καθηγητές που έβαζαν απουσίες στους μαθητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια.

Δελτίο Τύπου Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

 

Για την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ

 

Το ΜΑΣ για το οποίο αφιερώνει μιάμιση σελίδα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ για να το καταγγείλει, είναι η συσπείρωση ΔΣ φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών φοιτητών που δεν ανέχονται τη διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, που πήραν την απόφαση να εναντιωθούν στην πολιτική των μονοπωλίων μες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να ενημερώσει και να ξεσηκώσει τους σπουδαστές, και ιδιαίτερα αυτούς που προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες, για να μην αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, για να έχουν πτυχία που να κατοχυρώνουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Οι χιλιάδες σπουδαστές που συμμετείχαν στα πανό του ΜΑΣ σε πέντε απεργιακές συγκεντρώσεις, οι χιλιάδες που συμμετείχαν στις απεργιακές φρουρές, οι χιλιάδες που έχουν ανταποκριθεί στα καλέσματα του ΜΑΣ ξέρουν ποιοι είναι στο δρόμο του αγώνα και ποιοι είναι ‘αγωνιστές’ στα λόγια. Ξέρουν τα στελέχη ποιανού κόμματος μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν σε απεργοσπασία και τρομοκρατία Το γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους καθηγητές. Το ίδιο καλά το γνωρίζουν και οι μαθητές τους.

Βασική λεπτομέρεια: η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην ΟΛΜΕ, ούτε στην ανακοίνωση της παίρνει θέση ούτε για το ζήτημα των απεργιακών φρουρών στα σχολεία, αλλά ούτε για τους απεργοσπάστες καθηγητές που έβαζαν απουσίες στους μαθητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια.

Comments are closed.