Πανσπουδαστικές Σφήνες 4-5-2010

 
Οι ουρές του ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΑΚ)

Σταθερά στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ στέκονται οι δυνάμεις του οπορτουνισμού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αυτό επιβεβαιώνεται και τη φετινή χρονιά.

  • Συνέδριο της ΕΦΕΕ δεν έγινε τον Οκτώβρη, αφού τα ΕΑΑΚ έπαιξαν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και σα σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες διέλυσαν τη σχετική διαδικασία.
  • ΕΑΑΚ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα πάντα για να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές πριν ανακοινωθεί και το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων (προφανώς εξυπηρετώντας το ΠΑΣΟΚ).
  • Οταν ανακοινώθηκε το πρώτο αντιλαϊκό πακέτο και οι δυνάμεις του ΜΑΣ καλούσαν σε γενικές συνελεύσεις και σε καταλήψεις, σε πολλές σχολές στελέχη του οπορτουνισμού έλεγαν ότι οι συνελεύσεις είναι παράνομες ή ψήφιζαν κόντρα στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ δεν έχουν αφήσει κανέναν συμβιβασμένο και ξεπουλημένο εργατοπατέρα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χωρίς κοινό από κάτω.
  • Στη 48ωρη απεργία υπήρξαν απεργοσπάστες, έλεγαν στις Γενικές Συνελεύσεις ότι ο κόσμος δε θέλει 48ωρη (Φυσικό, ΣΕΜΦΕ κ.ά.) «Τρομάζουν» την εργοδοσία με στάσεις εργασίας σε ώρες που δε δουλεύουν οι επιχειρήσεις (π.χ. ΣΕΦΚ), καταψηφίζοντας απεργίες όπως σε δεκάδες ΕΛΜΕ.
  • Κινούνται σε γραμμή Μητσοτάκη, τόσο οι του ΣΥΡΙΖΑ (εξαλλοσύνες χαρακτήρισε τις απεργιακές φρουρές στο λιμάνι ο Τσίπρας), όσο και οι άλλοι (δεν μπορεί το 5% να καλεί σε 48ωρη είπε ο ομιλητής των ΕΑΑΚ στη συνέλευση των Μηχανολόγων του ΕΜΠ).
  • Η γραμμή τους είναι να παλέψουμε για ένα καλύτερο επιτόκιο δανεισμού, γι' αυτό και λένε να προτιμήσουμε την ΕΕ και να πούμε όχι στην «κατοχή» του ΔΝΤ. Είναι μαξιμαλισμός λένε – και ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ – οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Λέει κάτι άλλο το ΠΑΣΟΚ;

Παραδείγματα που να επιβεβαιώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ είναι στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εκατοντάδες. Οι φοιτητές που έχουν διάθεση να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική να βγάλουν συμπεράσματα, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα να στείλουν μήνυμα ανυπακοής ψηφίζοντας Πανσπουδαστική ΚΣ.

Comments are closed.