Ανακοίνωση Μ.Α.Σ – Καμία Θυσία για την πλουτοκρατία

 
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!
Οργανώνουμε την πάλη για την αντεπίθεση.
Φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο και στις σχολές
 
 
 
Συνάδελφε,συναδέλφισσα
 
Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν σερβίρει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ- ΕΕ, με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό.
Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η νόμιμη κλεψιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας.
Τώρα σχεδιάζουν να βάλουν κάποιους στη φυλακή για να εκτονώσουν την οργή μας, για να συνεχίζουν να σε κλέβουν και να τους λες κι ευχαριστώ. Η πλουτοκρατία και τα παπαγαλάκια της, σου στήνουν παγίδα, για να σε ξεγελάσουν και να σε φέρουν πάλι στα νερά τους, να κερδίσουν ξανά χρόνο.
Θυσιάζουν κάποια χρυσόψαρα για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι καρχαρίες. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Λες κι αν βάλουν πέντε δέκα υπουργούς στη φυλακή, θα αυξηθούν τα μεροκάματα κι οι συντάξεις!
 
Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις!
Φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα!
            Οι Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) καθορίζουν τους ελάχιστους όρους εργασίας και μισθών, που ισχύουν για τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Δηλαδή οι κατώτεροι υποχρεωτικοί μισθοί – ημερομίσθια, τα ωράρια εργασίας. Είναι τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα που δημιουργούσαν ένα προστατευτικό πλαίσιο, ελάχιστο έστω, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.
Ουσιαστικά το μνημόνιο της κυβέρνησης τις καταργεί, αφού επιτρέπει:
    την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ κάτω από την ΕΓΣΣΕ! Δεν μένουν εκεί! Με τη «σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» που θα ισχύει για κάθε νέο εργαζόμενο κάτω των 25 ετών, ο κατώτερος μισθός ορίζεται στο 80% του σημερινού κατωτέρου μισθού! Δηλαδή στο αστρονομικό ποσό των 592 ευρώ!
    Το τριετές πάγωμα των μισθών.
    Το ξεσάλωμα των εργοδοτών που θα μπλοκάρει τη διαδικασία σύναψης ΣΣΕ.
    Μείωση και των υπερωριακών αμοιβών.
    Αύξηση του ορίου απολύσεων.
    Μείωση των αποζημιώσεων των απολυμένων.
 
Ξεθεμελιώνουν το ασφαλιστικό!
Πετσοκόβουν τις συντάξεις των γονιών μας! Η σύνταξη για μας θα είναι μακρινό όνειρο.. Οι λαϊκές οικογένειες θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο.
Περισσότερα παιδιά λαϊκών οικογενειών θα αναγκαστούν να παρατείνουν η να παρατήσουν τις σπουδές τους και να βρουν δουλειά προκειμένου να στηρίξουν τα σπίτια τους που αιμορραγούν! Η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη… Με βάση αυτά που ομολογεί το υπουργείο Εργασίας η εφαρμογή των προβλέψεων του Μνημονίου θα οδηγήσει σε έναν μεσαίωνα. Σε κάθε 100 ευρώ σύνταξη που δίνονται σύμφωνα με αυτά που ισχύουν σήμερα, στο νέο σύστημα θα χάνονται από 35 (στην καλύτερη περίπτωση) έως και 63 ευρώ!«Ασφαλιστικό» όμως δεν σημαίνει μόνο σύνταξη, σημαίνει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σημαίνει δωρεάν φάρμακα σημαίνει άδεια μετ αποδοχών. Με μια κουβέντα σημαίνει την ελάχιστη προστασία του εργαζόμενου λαού!
Καμία εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες  ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Σκάβουν το λάκκο στους νέους και αυριανούς εργαζόμενους
 
Η δράση των παρατάξεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αυτόνομης Παρέμβασης») είναι αποκαλυπτική! Ξεμπροστιάζει τα τσιράκια τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Επιβεβαιώνει το βρώμικο ρόλο τους.
     Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) τάχτηκε δήθεν ενάντια στο διάλογο που καλούσε το υπουργείο Εργασίας, για να θολώσει τα νερά. Γιατί όμως όταν το ΠΑΜΕ μπλόκαρε το «διάλογο» για το Ασφαλιστικό μιλούσαν για αντιδημοκρατική παραβίαση του διαλόγου; Γιατί όταν το ΠΑΜΕ προειδοποιούσε για την αντιασφαλιστική λαίλαπα, εκείνη το κατηγορούσε για «κινδυνολογία»; Γιατί επανειλημμένα απέρριπτε την προκήρυξη κινητοποιήσεων και έλεγε ότι τα πράγματα είναι ακόμα «θολά»;
     Στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΑΠ) «παλεύει» για το δικαίωμα στη δουλειά ζητώντας όχι κατάργηση, αλλά … «πλαφόν στη μερική απασχόληση». Δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει το άθλιο καθεστώς που ζουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι σπουδαστές, αυτό της μισής δουλειάς, μισής ασφάλισης, μισής ζωής αλλά με πλαφόν!!!.  
     Στην Υγεία η ΠΑΣΚΕ απορρίπτει το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε πάλη για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με stage γιατί «κοστίζουν».
     Στις Τράπεζες, οι ξεπουλημένοι τυο ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει κλαδική σύμβαση που προβλέπει την απελευθέρωση του ωραρίου και τη δουλειά απόγευμα και Σάββατα.
     Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι «το προηγούμενο διάστημα η ΓΣΕΕ δεν είχε στρατηγική και τακτική…». Ξεχνάει τα «11 σημεία σύγκλισης» κατά των επιπτώσεων της κρίσης που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους.
 
Να ξεσκεπαστούν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές
·                        Οι μεγαλοκαθηγηταδες που διδάσκουν την υποταγή, ότι «πρόοδος» είναι να μην πάρουν οι γονείς μας σύνταξη ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο,
·                        Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, (ΠΑΣΠ ΔΑΠ) που σε αγαστή σύμπνοια υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την πολιτική των κομμάτων τους, που λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει το ασφαλιστικό γιατί είμαστε «νέοι» άνθρωποι, ότι θα είμαστε η γενιά που δήθεν «θα νοικοκυρέψει τον τόπο». Θέλουν όμως να είμαστε η γενιά χωρίς δικαιώματα.
·                        Οι οπορτουνιστές ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ, που στήνουν τις συγκεντρώσεις στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, που υπερασπίζονται μαζί με τα υψηλόμισθα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Παναγόπουλο(ΓΣΣΕ) Παπασπύρο (ΑΔΕΔΥ), το νόμο Σιούφα και Ρέππα, δηλαδή τον αντιλαϊκό νόμο για το ασφαλιστικό που ισχύει σήμερα. Που καλλιεργούν τη συντεχνία και τη διάσπαση και κρύβουν τον εργασιακό μεσαίωνα που ακολουθεί πίσω από κορώνες για την «αξία» του πτυχίου.
 
Απαιτούμε:
 
    Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους! Να καταργηθουν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για την παιδεία, που μετατρέπουν σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, σε επιχειρήσεις.
    Να καταργηθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα! Καμιά περικοπή μισθών – συντάξεων, καμία αύξηση στους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
    Mόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο 5ημερο 35ωρο, το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά.
    Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Σίτιση, στέγαση , συγγράμματα, μετακινήσεις, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις.
    Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. 6ωρη-5ήμερη εργασία με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών

Comments are closed.