Δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Γραμματείας του Μ.Α.Σ.

Πανελλαδική Γραμματεία

Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση του στρατού του Ισραήλ, ενάντια στην αποστολή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 19 νεκροί και τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Το νέο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ προστίθεται στη σειρά εγκλημάτων, των τελευταίων δεκαετιών, κατά του παλαιστινιακού λαού. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά όλων των λαών της γύρω περιοχής.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να καταδικάσουν την ισραηλινή επίθεση, που έχει την στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Πρέπει να καταδικάσουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν δώσει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Που οργανώνουν στρατιωτικά γυμνάσια και έχουν υπογράψει συμφωνίες με ΗΠΑ και Ισραήλ. Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που στήριξαν έμμεσα η άμεσα αυτήν την πολιτική και θόλωναν τα νερά για το ρόλο της ΕΕ.

Σήμερα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οι μεγαλοκαθηγητές και το επιστημονικό προσωπικό της άρχουσας τάξης κάνουν «κατά παραγγελία έρευνα» προς όφελος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών. Ταυτόχρονα θέλουν τους φοιτητές στην γωνία να μην παίρνουν χαμπάρι. Θέλουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ να είναι γυάλα.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Να τεθούν υπό διωγμό από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ!!!

 

Το ΜΑΣ και οι επιτροπές αγώνα θα δυναμώσουν την πάλη στο πλάι του ΠΑΜΕ για παιδεία και έρευνα στην υπηρεσία του λαού. Σε κάθε σχολή, τμήμα και εργαστήριο θα κάνουν τα πάντα για να ενημερώσουν να οργανώσουν την πάλη των φοιτητών.  Τώρα είναι η ώρα να εκφράστεί με όλα τα μέσα, με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Να σταματήσει ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας.

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την 1η Ιούνη.

 

31-5-2010

Comments are closed.