ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για γεγονότα με τους μετανάστες στη ΝΟΠΕ

Εκτελεστική Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για γεγονότα με τους μετανάστες στη ΝΟΠΕ

 

Από την Κυριακή 23/01/2011 μεταφέρθηκαν στο παλαιό κτίριο της Νομικής σχολής Αθήνας μετανάστες, άνεργοι ή εργάτες γης, «μαύρης» εργασίας, θύματα στυγνής εκμετάλλευσης από την κεφάλαιο και την εργοδοσία που τους είχε εγκαταλείψει και δεν μπορούσαν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής.

Τα δίκαια αιτήματα τους, η νομιμοποίηση όσων μεταναστών θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας, τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους, εγκλωβίζονται από τον τυχωδιοκτισμό των δυνάμεων που τους οδήγησαν εκεί.

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί ΑΜΕΣΑ να δώσει λύση η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, επιλύοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

 

 

Η παύση λειτουργίας της σχολής της ΝΟΠΕ από την κοσμητεία, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος.

ΔΑΠ-ΠΑΣΠ το παίζουν διπλό ταμπλό  μιλώντας για δήθεν αλληλεγγύη ενώ στηρίζουν με τα μπούνια την αντιμεταναστευτική πολιτική, αθωώνουν τις κυβερνητικές ευθύνες, δίνουν πράσινο φως  με τη στάση τους για να απομονωθούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών.

Ευθύνη έχουν οι δυνάμεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ που εκθέτουν ανεύθυνα τους μετανάστες, σε άθλιες συνθήκες, στην κρατική καταστολή, σε σχεδιασμούς αξιοποίησης του προβλήματος από δημοσιογράφους, από αντιδραστικούς μηχανισμούς, την παραγωγή συντηρητικών αντανακλαστικών.

Οι μετανάστες και τα προβλήματα τους είναι αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού λαικού κινήματος της χώρας μας.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη εργατών, ελλήνων και μεταναστών- φτωχών αγροτών- μικρών μαγαζατόρων- νεολαίας- γυναικών.

Κανείς φοιτητής να μην τσιμπήσει στο δηλητήριο του ρατσισμού-εθνικισμού που έντεχνα καλλιεργούν κοσμητεία-ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Οι φοιτητές οργανωμένα να επαγρυπνήσουν, να περιφρουρήσουν με τη δράση τους το άσυλο, να γυρίσουν την πλάτη στον εκφυλισμό. 

 Η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι σύμφυτη με τον ιμπεριαλισμό. Οι αιτίες για την αυξησή της στις μέρες μας βρίσκονται στην έξαρση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, στις στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές επεμβάσεις που προκαλούν πολέμους, φτώχεια και δυστυχία. Εκεί βρίσκονται οι αιτίες των κυμάτων μετανάστευσης.

 

Αυτοί που σήμερα εκφωνούν λόγους συμπάθειας και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα  για τους μετανάστες, έχουν πολύ θράσος.

 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου ψήφισαν  την εφαρμογή των βάρβαρων συμφωνιών της ΕΕ όπως η συνθήκη Δουβλίνου ΙΙ εγκλωβίζοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς. Ταυτόχρονα  παραχώρουν  κυριαρχικά  δικαιώματα στην Frontex μετατρέποντας  τη χώρα σε εμπροσθοφυλακή της ΕΕ κατά των μεταναστών. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  έχουν δώσει το πράσινο φώς για συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που εξωθούν αυτούς τους ανθρώπους στην προσφυγιά . 

Υποκριτική είναι και η στάση του  ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάει πολύ καιρός από τότε που οι ευρωβουλευτές του έκαναν καταγγελίες  για την μη εφαρμογή των αντιδραστικών-αντιμεταναστευτικών οδηγιών της ΕΕ και των διεθνών συνθηκών. Δεν ξεχνάμε τις παρεμβάσεις τύπου Γ.Δημαρά (δήμαρχος Πάτρας του ΣΥΝ) και του κόμματος της Δημ.Αριστεράς (Κουβέλης) για «αυστηρά» μέτρα απέναντι στους μετανάστες.

 

Μοναδική διέξοδος είναι η απειθαρχία στις οδηγίες της ΕΕ, η έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων ώστε να επιτραπεί η έξοδος χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.

 

Διεκδικούμε:

·         Να νομιμοποιηθούν και να πάρουν άσυλο όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μας.

·         Δημιουργία υποδομών που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διανομής, θα παρέχεται νομική βοήθεια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και σίτιση όχι κέντρα υποδοχής –γκέτο. 

·         Όχι στο φράχτη της ντροπής.

 

25-1-2011

Comments are closed.