Σχόλιο για την επιστολή των 32 διανοούμενων

Για την επιστολή των 32 διανοούμενων

           Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό να ακούσουμε σε αυτή την ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν 32 διανοούμενοι. Επιβεβαιώνουν την μέχρι τώρα στάση τους σαν υπερασπιστές του συστήματος.

Εν πολλοίς είπαν ότι: πρέπει με ομοψυχία να συμπορευτούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή να συμπορευτεί δηλαδή ο φοιτητής και ο νέος εργαζόμενος με αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ τον καλούνε να δεχτεί το κόψιμο των μισθών και των επιδομάτων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την ανασφάλιστη δουλεία, τις σχολές-επιχειρήσεις.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί κάθε σπουδαστή να μην συναινέσει με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να γυρίσει την πλάτη στους καθηγητές-διανοούενους που του ζητάνε να σκύψει το κεφάλι και να οργανώσει την πάλη του χωρίς να χάσει άλλο χρόνο.

Κανείς φοιτητής, κανένας λαικός ανθρωπος δεν έχει ανάγκη από τέτοιους διανοούμενους και καθηγητές.

Θέλουμε διανοούμενους και καθηγητές που θα προβληματίζονται, θα καλούν σε ξεσηκωμό, θα τοποθετούνται υπέρ των εργαζόμενων και των νέων από λαϊκές οικογένειες. Που θα παλεύουν για Παιδεία και Υγεία σύμφωνα με τις ανάγκες, να είναι ιδιοκτησία των εργατών ο πλούτος που θα παράγεται και όχι μιας χούφτας βιομηχάνων.

«…σύντροφε ήλιε σε ρωτώ το ποτήρι αν ξεχειλίσει τι θα γίνει τ' αφεντικό. …μέρα μ᾿ ήλιο σαν κι αυτό αλίμονο στ' αφεντικό…» που έγραφε και ο ένας από τους 32 κάποτε.

Με αυτούς πρέπει το φοιτητικό κίνημα να συμπορεύεται και ήδη το κάνει.

Comments are closed.