Για τις κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα Γερμανός Α.Ε. Κανείς δεν θα πληρώσει για τα ΠΑΣΟ

Το Σάββατο 1 Οκτώβρη φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προχώρησαν σε  κινητοποιήσεις σε 13 καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» (στις περιοχές Δάφνη, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι, Αιγάλεω, Κέντρο Αθήνας) στην Αττική προκειμένου να καταγγείλουν τη συμφωνία που έχει υπογραφεί από το υπουργείο παιδείας και δίνει την διανομή των πάσο στην εταιρία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ», με αντίτιμο το χαράτσι των 2,5€.

Την ίδια ώρα φτιάχνουν μία νέα βάση ηλεκτρονικών δεδομένων με τα προσωπικά στοιχεία όλων των φοιτητών. Δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα και τεράστιο πελατολόγιο για την εταιρία.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε αφού είχε προηγηθεί παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΣΑ στις 29/09/11, με αίτημα να δοθούν άμεσα και δωρεάν όλα τα πάσο στους φοιτητές. Εκεί ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΑ είπε ότι καλά έκανε το υπουργείο και υποχρεώνει τους φοιτητές να πληρώσουν για το πάσο (!!!).

Καταγγέλλουμε την άθλια στάση των διευθυντών των υποκαταστημάτων που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καλώντας την αστυνομία.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση, το υπουργείο, τα σκυλιά της «ΓΕΡΜΑΝΟΥ Α.Ε.» ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Οι επιτροπές αγώνα και οι σύλλογοι θα συνεχίσουν με: μάζεμα υπογραφών, κινητοποιήσεις στις πρυτανείες των ιδρυμάτων, κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ» το επόμενο Σάββατο 8/10/2011

 

Απαιτούμε:

·           Να δοθούν άμεσα τα πάσο σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές δωρεάν. Κανείς να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του.

·           Έξω οι εταιρίες-καμία εμπλοκή της «Γερμανός» ΑΕ. Τα πάσο να μοιραστούν  δωρεάν από τις γραμματείες των σχολών.

·           Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών-σπουδαστών-μαθητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, ΚΤΕΛ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ).

 

Comments are closed.