Ήρθε η δική μας ώρα! Όλοι στον αγώνα! Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις!

•   Ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης και τον προϋπολογισμό της φτώχειας και της ξεφτίλας που ετοιμάζονται να ψηφίσουν
•    Κάτω η μαύρη κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας
•    Αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους
•    Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί μέσα κι έξω από την ΕΕ και στο εσωτερικό της αστικής τάξης. Μεγαλώνουν οι δυσκολίες των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Οι λαϊκές αντιδράσεις κλιμακώνονται .
Η μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποδεικνύει ένα πράγμα. Συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα, τρέμουν τον εχθρό λαό.  Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη έδειξε ένα τμήμα της δύναμης του λαού μας αλλά και των χιλιάδων σπουδαστών που διαδήλωσαν, απήργησαν, πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της καιρό τώρα έχουν φτιάξει την μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι!
Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε νέες θυσίες από το λαό. Το απέδειξαν με τις προγραμματικές τους δηλώσεις.

Το δίλημμα δεν είναι «Ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη»
Το πραγματικό δίλημμα είναι:
με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ή με το λαό και την εξουσία του

Σήμερα που  βρισκόμαστε στη δίνη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης επιβεβαιώνεται ότι δυο δρόμοι υπάρχουν για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που προέρχεται απ’ αυτά.
Με τα κέρδη των πλουτοκρατών και με τα βάρη της κρίσης να πέφτουν στους εργαζόμενους; Ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, που είναι σε σύγκρουση με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ;

Τώρα να ανοίξει ο δρόμος για την πιο αποφασιστική σύγκρουση. Αυτή η κυβέρνηση να πέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας.

Δεν πρέπει να κερδίσουν άλλο χρόνο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμέυσουν για άλλα 20 χρόνια.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς για τη δήθεν εξασφάλιση της 6ης δόσης. Τα ίδια θα λένε και για την 7η, την 8η και όλες τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαική, επέβαλε στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν χαράτσια, μνημόνια διαρκείας, νόμους-εκτρώματα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους. Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στη συμμαχία των λύκων.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα εφαρμοστεί,
οι εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης θα μείνουν στα χαρτιά!

Το αντιλαϊκό τερατούργημα που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρης-Μπακογιάνη δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία. Ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ενισχύουν την ιδεολογική χειραγώγηση, αυξάνεται η κρατική καταστολή. Καταργούν το άσυλο. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
Η «αυτοχρηματοδότηση» των ιδρυμάτων, αξιοποιείται σαν μοχλός πίεσης για να εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα.
•    Τα ιδρύματα περικόπτουν διδακτικές ώρες, εργαστήρια, εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω των πετσοκομμένων προϋπολογισμών.
•    Κόβουν τη δωρεάν σίτιση
•    Ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, βάζουν νοίκια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ξενοδοχείου La Mirage που θέλουν να γίνει εστία με νοίκι 200€!
•    Τέρμα τα δωρεάν βιβλία, η πλειοψηφία των σπουδαστών αναγκάζεται να διαβάζει σημειώσεις τις οποίες εκτυπώνει με δικά του έξοδα από το ιντερνέτ. Μάλιστα η κυνικότητα του υπουργείου είναι εξοργιστική, αφού πρόσφατα ανακοίνωσαν πρόγραμμα ανταλλαγής μεταχειρισμένων βιβλίων μεταξύ φοιτητών μάλιστα όποιος συμμετέχει θα παίρνει μέρος και σε διαγωνισμούς για ψηφιακές κάμερες.
•    Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Σε πολλά ιδρύματα ακούγονται φωνές που θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπάσουν μέσα χορηγούς. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι αλλοδαποί φοιτητές εκτός ΕΕ ήδη αναγκάζονται να πληρώνουν

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Πρωτοστατούμε ώστε τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να γίνουν κάστρα αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Φτιάχνουμε επιτροπές σε κάθε σύλλογο, έτος, εξάμηνο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους, απομονώνουμε τους φοιτητοπατέρες.
Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη:
    Με δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των φοιτητών απαιτούμε, τα εστιατόρια και οι λέσχες να μείνουν ανοιχτα και να είναι δωρεάν, κανείς φοιτητής να μην ξεσπιτωθεί, κανείς να μην μείνει χωρίς βιβλίο, χωρίς θέση στο εργαστήριο,
    Σε κανέναν που δεν θα πληρώσει το χαράτσι στη ΔΕΗ να μην κοπεί το ρεύμα. Κανένας χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
    Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.

 Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία

Μαζί με τους εργάτες και το Π.Α.ΜΕ. Μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Μαζί με τους μαθητές και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων. Μαζί με τους καθηγητές που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση.

Διεκδικούμε:
•    Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προυπολογισμό, φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου με 45%
•    ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
•    Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.
•    Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
•    Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
•    Κανείς φοιτητής να μην  αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων. Τώρα να πληρωθούν οι πρακτικάριοι
•    Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας για όλους.

 

Comments are closed.