ΤΕIτζήδες-ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 12:00

Ο λαός έχει μόνο να χάσει και από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ούτε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»- ούτε μεταβατική.

Η επιδίωξή τους είναι να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες και κυρίως να τσακίσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα.

Έχουν γονατίσει εσένα, εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ετοιμάζουν νέα, χειρότερα μέτρα στο όνομα των εκβιασμών για την 6η δόση.

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ βιώνουν τη βάρβαρη επίθεση 

Ειδικά φέτος η κατάσταση είναι πιο εκρηκτική από ποτέ, ενώ με το νόμο πλαίσιο μπαίνει οριστική ταφόπλακα στις σπουδές μας.

Οι σπουδαστές από την αρχή της χρονιάς έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα βουνό από εμπόδια και δυσκολίες για να σπουδάσουν.

Πιο συγκεκριμένα:

Έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι ώρες και ο αριθμός των συμβασιούχων ωρομίσθιων διδασκόντων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

Να υπάρχουν σε όλα τα εργαστήρια λίστες αναμονής έως και 100 άτομα.

Στα εργαστήρια και στις θεωρίες οι σπουδαστές να είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες. 50 σπουδαστές σε εργαστήριο των 20 θέσεων.

Να μην γίνονται θεωρίες.

Στραγγαλίζουν οικονομικά τα ιδρύματα με τους μειωμένους προϋπολογισμούς που φτάνουν σε μείωση κατά 60%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

Κόβουν τα δωρεάν πάσο, μας στέλνουν πελατεία στη «Γερμανός Α.Ε.» να τα πληρώνουμε 2,5€.

Κόβουν τη δωρεάν σίτιση.

Για τα παιδιά από άλλες πόλεις το κόστος της στέγασης είναι δυσβάσταχτο, αφού εστίες για τα ΤΕΙ δεν υπάρχουν και τα λίγα δωμάτια που δίνονται δεν φτάνουν «ούτε για ζήτω».

Ταυτόχρονα εφαρμόζουν τα μονά-ζυγά εξάμηνα και μειώνουν τις ώρες που μπορούμε να δηλώσουμε το εξάμηνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:

Να μείνει ακόμα και ένα χρόνο πίσω ένας σπουδαστής στις σπουδές του, αν για παράδειγμα μπει σε λίστα αναμονής.

Πολλοί σπουδαστές που εργάζονται ή οι οικογένειες τους δεν τα βγάζουν πέρα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, ειδικά με την εφαρμογή του ν+2 στο νέο νόμο.

Συνεχίζεται το ξεζούμισμα της τσέπης μας με το ελεεινό καθεστώς με βιβλία που πληρώνουμε, το κόστος για τις μεταφορές, τις σημειώσεις, τα υλικά και τα αναλώσιμα (που σε κάποια τμήματα φτάνει και τα 150 € το εξάμηνο)

Οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική είναι ακόμα απλήρωτοι

Συνεχίζεται η άθλια κατάσταση με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή

     

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ, ΕΝΟΧΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

 

Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χρόνια τώρα. Στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έρχονται με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Ο νέος νόμος-πλαίσιο προωθεί με μεγαλύτερη ένταση αυτές τις κατευθύνσεις. Ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστούν και αυτοί και η πολιτική τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προέδρων και των διοικήσεων των ιδρυμάτων.Αποτελούν το μακρύ χέρι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα ιδρύματα, χρόνια τώρα υλοποιούν και προωθούν αυτή την πολιτική, ψήφιζαν τους προϋπολογισμούς-φτωχοκομείου. Σήμερα επικαλούνται αδυναμία λειτουργίας των ιδρυμάτων, για να διαπραγματευτούν με το Υπουργείο για τους όρους εφαρμογής των αναδιαρθρώσεων. Είναι αυτοί που εκβίαζαν για να σταματήσουν οι συλλογικοί αγώνες και οι καταλήψεις, απειλώντας με απώλεια εξεταστικής και εξαμήνου. Κανένας σπουδαστής δεν πρέπει να ταυτιστεί μαζί τους.

Το παιχνίδι τους παίζουν και οι παρατάξεις των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ. Εδώ και χρόνια τους ψηφίζουν και τους στηρίζουν με χέρια και με πόδια, όπως και όλους τους μειωμένους προϋπολογισμούς μαζί με τους προέδρους. Μας έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» με το παραμύθι περί ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, με ψέματα για επαγγελματικά δικαιώματα και άλλα πολλά.

Τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Θέλουν να ζήσουμε με χειρότερους όρους από αυτούς  που έζησαν οι γονείς μας και με τόσους κόπους και βάσανα καταφέρανε να μας φτάσουν εδώ να σπουδάσουμε.

Ο αγώνας των σπουδαστών να συνδεθεί με τον αγώνα του λαού. Να συνδεθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ώστε οργανωμένα να πουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, για το εισόδημα και τις ΣΣΕ, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να ανοίξει ο δρόμος για δωρεάν και υψηλού επιπέδου Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς, στη βάση του επανακαθορισμού των επιστημονικών αντικειμένων.

Μπορούμε να τους ανατρέψουμε- Απαιτούμε:

Κανείς φοιτητής να μην μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.

Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση- μετακίνηση- βιβλία- αναλώσιμα-υλικά εργαστηριών! εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, στις λαϊκές οικογένειες.

Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα των πρακτικάριων

Μοινιμοποίηση συμβασιούχων και εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.

Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Απογευματινά εργαστήρια για όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές. Άδεια με αποδοχές στην εξεταστική.

 

Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων, τμημάτων, εξαμήνων, σε κινητοποιήσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα. Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, 12:00

Comments are closed.