ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6μ.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους

Μόνιμη-Πλήρης και Σταθερή Δουλειά για όλους

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Όταν οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, το 40% των νέων δεν βρίσκει δουλειά και ο Παπανδρέου «υπόσχεται» «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια»  έχει έρθει η ώρα να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου!

 

Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει. Σήμερα είναι ο γείτονας, ο συγγενής, ο συμφοιτητής. Αύριο πιθανόν να είναι ο καθένας μας.

 

Μην το βάζεις κάτω, μην ψάχνεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν είναι λύση το κυνήγι πιστοποιητικών και διπλωμάτων. Μην πατάς την μπανανόφλουδα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το «δικαίωμά» σου στην εργασία δεν πρέπει να εξαρτάται από τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

 

Μην πιστεύεις το παραμύθι ότι αν οι σχολές συνδεθούν με τις επιχειρήσεις θα βρεις πιο εύκολα δουλειά. Οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αυτός που απολύει τους γονείς σου δεν ενδιαφέρεται να σου εξασφαλίσει εργασία αλλά να αυξήσει τα κέρδη του καθορίζοντας την έρευνα και διαμορφώνοντας το αυριανό  εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που θα είναι φθηνό και υποταγμένο.

 

Έχεις πλούσια πείρα. Πλήρωσες για πάσο στην πολυεθνική ΓΕΡΜΑΝΟΣ, πληρώνεις για σίτιση-στέγαση-συγγράμματα-αναλώσιμα.  Η φοιτητική μέριμνα γίνεται εμπόρευμα  και τα μονοπώλια θησαυρίζουν, ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα. Βλέπεις την κατευθυνόμενη έρευνα για να κονομάνε οι επιχειρήσεις, τα προγράμματα σπουδών της υποβαθμισμένης γνώσης. Βιώνεις τη μαύρη εργασία, την αρχή «βγάλε το μάτι του διπλανού σου» για να βρεις δουλειά. Αυτό σημαίνει σύνδεση με τις επιχειρήσεις!

 

Μη δίνεις χρόνο στην νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρης. Είναι συνεχιστής της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό και στηρίζει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο. Ψήφισε προϋπολογισμό φτώχειας και ξεφτίλας που οδηγεί τα ιδρύματα ακόμα και σε κλείσιμο. Μειώνει την χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ κατά 250 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή χαρίζει 4,6 δις στις επιχειρήσεις για τζάμπα εργάτες.

Μην δεχτείς να πληρώσεις την καπιταλιστική κρίση. Δεν χρωστάμε τίποτα στα κόμματα της πλουτοκρατίας, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Αυτοί μας χρωστάνε μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυτό το χρέος δεν «κουρεύεται». Ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσουν!

 

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-πλουτοκρατίας

Η θέση μας δεν είναι στις ουρές του ταμείου ανεργίας.

Το μέλλον μας δεν είναι οι μισθοί των 501ευρώ.

Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

 

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα των πρακτικάριων
  • Κανείς φοιτητής να μην αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Πάγωμα των δανείων και απαγόρευση των πλειστηριασμών
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις.
  • Ούτε σκέψη για δίδακτρα! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση- μετακίνηση- βιβλία- αναλώσιμα! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 

Ø      Τώρα είναι ώρα να οργανώσεις την πάλη σου. Το κάθε αμφιθέατρο και εργαστήριο, το κάθε έτος και τμήμα να γίνει κάστρο αντίστασης και αγώνα. Δώσε δύναμη με τη συμμετοχή σου στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ.

Ø      Πάλεψε σε κάθε γειτονιά με τις λαϊκές επιτροπές, κάνε πράξη την αλληλεγγύη.Όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

Εργαζόμενε φοιτητή,

Ø      Έλα σε επαφή με το σωματείο σου. Στηρίξου στο ΠΑΜΕ.

 

Άνοιξε το δρόμο για να οικοδομήσουμετη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει την αντλαϊκή πολιτική.

Για να γίνει ο λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

 

 

Comments are closed.