ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθούν να στήσουν στις σχολές της Αττικής πρόεδροι-διοικήσεις-καθηγητές-παρατάξεις μπροστά στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη.

 

Συγκεκριμένα:

 

·        Πρυτάνεις-πρόεδροι-καθηγητές. Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «την ημέρα της απεργίας η σχολή θα είναι ανοικτή». Στην πλειοψηφία των σχολών της Αττικής οι πρόεδροι δηλώνουν «αναρμόδιοι» (ΠΑ.ΠΕΙ, ΕΜΜΕ) και προειδοποιούν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα ότι η συμμετοχή στην απεργία μπορεί να στοιχίσει στους φοιτητές την εξεταστική (ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφοι). Στη Φιλοσοφική ο κοσμήτορας ενώ ήταν στη σχολή κρύφτηκε. Πολλοί καθηγητές κάνουν μάθημα την ώρα των Γενικών Συνελεύσεων (Αρχιτεκτονική).

·        Η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ στα μισά Διοικητικά Συμβούλια που συζητούν για την απεργία ΔΕΝ εμφανίζονται (Γεωπονική, ΣΕΥΠ, ΑΣΠΑΙΤΕ), στα υπόλοιπα έχουν καταψηφίσει λέγοντας ότι «δεν αφορά τους φοιτητές» (Πάντειος, ΠΑ.ΠΕΙ) και εκβιάζουν ανοιχτά ότι οι «σχολές θα μείνουν ανοιχτές γιατί αλλιώς θα χαθούν οι εξεταστικές» (ΣΤΕΦ Αθήνας). Όπου υπάρχει γενική συνέλευση, από κοινού με την ΠΑΣΠ δεν εμφανίζεται και καλεί τον κόσμο να μην πάει (Γεωλογικό, Ιατρική, Νοσηλευτική). Στην ΣΔΟ Αθήνας η ΔΑΠ είπε ότι ο σύλλογος διαδηλώνει μόνο με τη ΓΣΕΕ, ενώ η ΠΑΣΠ ότι αυτά είναι μικροπολιτικά παιχνίδια το ΚΚΕ (!!!)

·        Οι δυνάμεις ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρουν τις γενικές συνελεύσεις στις περισσότερες σχολές (Μεταλλειολόγοι) Στη Νομική Αθήνας είπαν να οριστεί συνέλευση στις 19 Γενάρη (δύο μέρες μετά την απεργία!!!). Σαν άλλοι τραμπούκοι διαλύουν τις συνελεύσεις ετών-εργαστηρίων στο όνομα της ενότητας των συλλόγων (!!!) ενώ την ίδια ώρα στο ΕΜΠ καλούν σε Πανπολυτεχνιακή συνέλευση (το ΕΜΠ έχει 9 φοιτητικούς συλλόγους!!!). Σε άλλες σχολές (Χημικό) καλούν τον κόσμο να μην πηγαίνει στις συνελεύσεις του ΜΑΣ (!!!) (Αρχιτεκτονική) ή δεν επικυρώνουν τις υπογραφές των φοιτητών για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης (Ναυπηγοί).

 

Η στάση τους δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αφού τους ίδιους μηχανισμούς στήνουν σε κάθε χώρο δουλειάς.

 

·        Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καταψήφισαν την πρόταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 12 Γενάρη για τους χαλυβουργούς στα εργοστάσια της Χαλυβουργίας στην περιοχή.

·        Κατάπτυστη ήταν η θέση του συνδικαλιστή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Χ. Κόφφα ότι «οι απεργίες είναι υπέρ των εργοδοτών, γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα…».

·        Είναι χρόνια «μανούλες» στην απεργοσπασία και το σαμποτάρισμα των αγώνων. Σε κάθε απεργία είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα με πιο πρόσφατο αυτό της 24ωρης απεργίας στο Θριάσιο για την στήριξη των απεργών χαλυβουργών (πχ ΕΛΠΕ, Χαλυβουργική και αλλού)

·        Στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και τον ΗΣΑΠ, οι ηγεσίες των σωματείων (Αυτόνομη Παρέμβαση-ΣΥΝ) κωλυσιεργούν ακόμα και για την ίδια τη συνεδρίαση των ΔΣ.

·        Στο εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ έχει «εξαφανιστεί» ο πρόεδρος του σωματείου (ΔΑΚΕ).

·        Στο εργοστάσιο ΙΟΝ η πλειοψηφία της διοίκησης (ΔΑΚΕ) έχει πάρει απόφαση κατά της απεργίας.

·        Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία έχει ανακοινώσει την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία με δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα.

·        ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και «Αγ. Συνεργασία» (ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΜΥΔΑΣ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία.

 

Δεν θα τους περάσει! Τους απομονώνουμε!

Ότι και να κάνουν δεν θα μας τρομοκρατήσουν.

 

Εμπνεόμαστε από τους εργάτες της χαλυβουργίας που πάνω από δύο μήνες συνεχίζουν την απεργία τους, τον ηρωικό τους αγώνα. Αρνούνται να δεχτούν τις 65 απολύσεις των συναδέλφων τους. Δεν σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοσία που τους ζητά να δουλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους για 500 ευρώ το μήνα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ

με το ΠΑΜΕ και τους Χαλυβουργούς

Comments are closed.