Άνθρωποι των επιχειρήσεων στα συμβούλια διοίκησης

Το τελευταίο διάστημα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας πραγματοποιούνται οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης με την απαράδεκτη ηλεκτρονική ψηφοφορία κάτω από τους εκβιασμούς και τις πιέσεις της κυβέρνησης, της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ και μερίδας καθηγητών – στελεχών επιχειρήσεων.
Σε ορισμένα μάλιστα ιδρύματα έχουν ανακοινωθεί και τα εξωτερικά μέλη που θα απαρτίζουν τα Συμβούλια Διοίκησης. Ανάμεσά τους φιγουράρουν τραπεζικά στελέχη, επιχειρηματίες και αστοί πολιτικοί.
Ορίστε ορισμένα παραδείγματα:
Βασίλης Κορκίδης, εκπρόσωπος των μεγαλεμπόρων, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (μέλος του Συμβουλίου στο ΤΕΙ Πειραιά).
Γεώργιος Κασιμάτης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (μέλος του Συμβουλίου στο ΤΕΙ Πειραιά).
Αντώνης Γερασίμου, πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Σερρών, προέδρος του ομίλου εταιρειών ΙΤΑ που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας και της Ελληνικής Εταιρείας Βιομάζας.
Δημήτρης Μανιατάκης, μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας, πρώην στέλεχος της City Bank, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων ICAP και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. 
Υποψήφιος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο είναι ο Αποστολόπουλος Χρήστος, διευθυντής ολικής ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων στη ΝΟΥΝΟΥ.
Κων/νος Βατσκαλής, βουλευτής και τέως υπουργός Αυστραλίας (υποψήφιο εξωτερικό μέλος στο ΤΕΙ Πατρών)
Αποδεικνύεται αυτό που το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έλεγε από την πρώτη στιγμή: Με τα Συμβούλια Διοίκησης οι εταιρίες θα έχουν τους «ανθρώπους» τους να διοικούν άμεσα τις σχολές για να κάνουν τις «μπίζνες» τους. Θα καθορίζουν τα προγράμματα σπουδών, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, την πρακτική άσκηση. Θα πουλούν και θα αγοράζουν «ακαδημαϊκές έδρες», προγράμματα και προϊόντα έρευνας, φοιτητική μέριμνα. Θα καθορίζουν τα οικονομικά των ιδρυμάτων, ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού. Το πανεπιστήμιο μετατρέπεται πλήρως σε παραμάγαζο των επιχειρήσεων!
Ούτε ένας φοιτητής στα Συμβούλια Διοίκησης! Τα συμφέροντα και οι ανάγκες των φοιτητών είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα από αυτά των μονοπωλίων και των μάνατζερ. Οι φοιτητές δεν θα γίνουμε υποστηρικτές και εκτελεστές της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτό το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ που φτιάχνουν δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού. Είναι των μονοπωλίων και των κερδών τους! Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να παλέψουν για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Να απαιτήσουν να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από τις σχολές.

Comments are closed.