6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Την Τρίτη 6/11 στις 10:30 στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 10:00 Χαυτεία)
Την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στην Ομόνοια
Να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα σφαγείο!
Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εξουσία στα χέρια του λαού!  
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωρούν στο νέο έγκλημα ενάντια στο λαό και τα παιδιά του φέρνοντας προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δις. Τώρα πρέπει κάθε φοιτητής να μπει στον αγώνα.
Καμία θυσία! Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι!
Δεν αποδεχόμαστε:
Να δουλεύουμε χωρίς συλλογική σύμβαση και να καθορίζει η κυβέρνηση τον μισθό μας.
Να οδηγηθούμε στην ουρά της ανεργίας ή στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία με 400€ για 13 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα και να μας απολύει όποτε θέλει ο εργοδότης.
Να πάρουμε σύνταξη-πτωχοκομείου στα βαθιά γεράματα.
Να πληρώνουμε μια ζωή φόρους και χαράτσια.
Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι πιο ανταγωνιστικοί. Μας θέλουν τσάμπα εργαζόμενους για να σώσουν την ΕΕ και τα κέρδη των μονοπωλίων!
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα, θα πεινάσουμε. Σε ποιους τολμάνε να τα λένε αυτά; Στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, στις οικογένειές μας που τα μετράμε για να βγάλουμε το μήνα! Η πολιτική τους μας έφερε εδώ και τώρα ζητάνε νέες θυσίες!
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ οι δήθεν διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, οι «κόκκινες γραμμές» και η «σκληρή διαπραγμάτευση». Τα μέτρα έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ εδώ και χρόνια από αυτούς που τώρα δήθεν διαπραγματεύονται! Τα μέτρα αυτά υπήρχαν και στο 2ο μνημόνιο.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι με άλλους καλύτερους διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα ζήσουμε καλύτερα, θα γίνει η ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία «αρνάκι». Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι το λένε είναι επικίνδυνοι!
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για τις σπουδές μας!
Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή μας.
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι
Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε για τη σίτιση, τη στέγαση, για συγγράμματα που ήδη τα έχουν κόψει για τους συναδέλφους μας που μπήκαν με κατατακτήριες, για αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων. Θέλουν να οδηγούμαστε στην ανεργία και τα εργασιακά Νταχάου έχοντας πρώτα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε!
Δεν δεχόμαστε να απολύονται συμβασιούχοι καθηγητές, να περιμένουμε σε λίστες αναμονής στα εργαστήρια κινδυνεύοντας να χάσουμε το εξάμηνο.
Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατήριων για την ανεργία. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Μας ετοιμάζουν από τώρα ως φτηνή τροφή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Δεν θα περάσει η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η μετατροπή των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε γνώση στους φοιτητές «πελάτες» και έρευνα στα μονοπώλια.
Το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων που συζητιέται είναι συνέχεια αυτής της πολιτικής. Αφού ήδη κτίρια των ιδρυμάτων νοικιάζονταν σε επιχειρήσεις, ήρθε η ώρα να πουληθούν κιόλας!
Θα σταματήσουμε την προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα.
Κάνουμε στην άκρη όσους μπαίνουνε εμπόδιο στον αγώνα μας
Να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Έχουν κάτσει στο σβέρκο μας τόσα χρόνια στηρίζοντας τη βάρβαρη πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης μέσα και έξω από τις σχολές. Όποτε πάνε οι φοιτητές να σηκώσουν κεφάλι βρίσκουν μπροστά τους πότε την τρομοκρατία και τις απειλές της ηγεσίας της ΔΑΠ, πότε τα παραμύθια της ηγεσίας της ΠΑΣΠ ότι «ένα καλό ΠΑΣΟΚ θα μας σώσει».
Καμία εμπιστοσύνη στις ομάδες ΕΑΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να εξαντλείται ο αγώνας μας  όταν αλλάζει ο πρωθυπουργός ή ο Υπουργός παιδείας ενώ συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική. Έτσι και σήμερα γίνονται νεροκουβαλητές εκλογικών σχεδιασμών για να έρθει στην κυβέρνηση ένας νέος διαπραγματευτής και διαχειριστής του συστήματος. Γι’ αυτό θέλουν αγώνα που θα εκφυλίζεται και θα τερματίζεται μετά από 2-3 βδομάδες κατάληψης. Λένε μεγάλα λόγια για αγώνες «στα σαλόνια» και κρύβονται εκεί που οι φοιτητές υποφέρουν. Πάνε με τις πουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Τώρα παίρνουμε το λόγο εμείς!
Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους εργάτες και το λαό, φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει τα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική. Η επιτυχία της απεργίας να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις!
Οι ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά το όφελος του λαού και των παιδιών του.
Ζωντανεύουμε τους συλλόγους μας. Οργωνόμαστε σε κάθε έτος, εξάμηνο. Οργάνωση σημαίνει αντοχή, σημαίνει συνέχεια γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να είναι «φούσκωμα και ξεφούσκωμα», δεν είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας ή μιας διαδήλωσης.
Στις 6 και 7 Νοέμβρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κλείνουμε τις σχολές.
Διαδηλώνουμε, συναντιόμαστε στους δρόμους με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες.
Δυναμώνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες, τους μικρούς μαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους όργανα.
6 – 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Στις 6/11 όλοι στην Ομόνοια 10:00!
Στις 7/11 όλοι στην Ομόνοια στις 17:00!

Comments are closed.