Με αφορμή την τελευταία συνέλευση του σπουδαστικού συλλόγου της ΣΓΤΚΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στη σχολή μας ανακοινώσεις με τίτλο ένα «ΟΧΙ» και υπογράφονται από ένα «Μέτωπο σπουδαστών, καθηγητών και αποφοίτων Τεχνολογίας» ή αλλιώς «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Η εμφάνιση αυτής της ομάδας έγινε με αφορμή την ανακοίνωση του Σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει τη συγχώνευση του τμήματος της Τεχνολογίας και της Γραφιστικής. Μάλιστα στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (ΣΓΤΚΣ) η ομάδα αυτή κυκλοφόρησε και πρόταση «πάλης» προς το σπουδαστικό σύλλογο. Το οξύμωρο είναι ότι παρότι την μοίραζαν κάποιοι σπουδαστές, στο τέλος της ανακοίνωσης υπέγραφαν τη στήριξη τους ο Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας, Ένωση Ιδιοκτητών Τυπογραφείων Αττικής κ.α. δηλαδή επιχειρηματίες του κλάδου Τύπου και Χάρτου. Όταν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές ρωτήθηκαν απάντησαν πώς έχουν τη στήριξη επιχειρηματιών του κλάδου και καθηγητών της σχολής όπως η κ. Τσιμή (προϊστάμενη και εργοστασιάρχης της δεύτερης μεγαλύτερης βαθυτυπίας στα Βαλκάνια TSIMIS AE), του κ. Πολίτη (γνωστού για business με σουηδικές εταιρίες και την Apple στο παρελθόν) και άλλων. 
Σκέψου γιατί  επιχειρηματίες του κλάδου με τεράστια ποσοστά κερδών, η κυρία εργοστασιάρχης Τσιμή και ο κύριος Πολίτης εμφανίζονται με επαναστατικές κορόνες απέναντι στο Σχέδιο «Αθηνά» ;
  • Μήπως ήταν η κυρία Τσιμή στο πλάι μας όταν οι σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολογίας διεκδικούσαμε σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή στα εργαστήρια μας, στις διεκδικήσεις μας απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις των εργαστηρίων μας; «ΟΧΙ»
  • Μήπως η Συνέλευση των καθηγητών της οποίας είναι προϊστάμενη η κυρία Τσιμή και στην οποία συμμετέχει και ο κύριος Πολίτης έδειξαν την ίδια αγωνιστική ορμή και για τους δεκάδες επαρχιώτες σπουδαστές του τμήματός μας που δεν είχαν εστία  και πλήρωναν ένα σκασμό λεφτά για νοίκια; «ΟΧΙ»
  • Μήπως ήταν στο πλάι μας όταν πριν ένα μόλις χρόνο αγωνιζόμασταν απέναντι στο Νόμο-Πλαίσιο που έχει ως στόχο την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΙΕΚ και ετοιμάζει πτυχία κουρελόχαρτα για εμάς; «ΟΧΙ»
  • Μήπως οι επιχειρηματίες του κλάδου όπως η ΤSIMIS A.E. έδειξαν το ίδιο ενδιαφέρον και για την τεράστια ανεργία που μαστίζει τους αποφοίτους του Τμήματος Τεχνολογίας; «ΟΧΙ»
  • Μήπως βγήκαν οι εργοστασιάρχες του κλάδου Τύπου και Χάρτου στα κεραμίδια απέναντι στην τζάμπα πρακτική άσκηση και τη μετατροπή των πρακτικάριων σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας σε παιδιά για όλα τα θελήματα; «ΟΧΙ»
  • Μήπως κάλεσαν σε ξεσηκωμό οι εργοδοτικές ενώσεις και η κυρία Τσιμή όταν πριν περίπου ένα μήνα ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΓΤΚΣ βρισκόταν σε κινητοποιήσεις απέναντι στο «σχέδιο υπερεκμετάλλευσης των νέων» που ετοιμάζει για όλους τους αποφοίτους του Τμήματος μισθό 300 ευρώ; «ΟΧΙ»
Σκέψου: Γιατί ξαφνικά αυτοί οι εχθροί έρχονται με τη μάσκα του φίλου ;;;
Η αλήθεια είναι μία: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ
Τώρα που θίγονται οι θεσούλες, τους καίει το καλό των σπουδαστών, αυτοί καλούν σε τροποποίηση του Σχεδίου «Αθηνά» ενώ συμφωνούν με την ουσία του σχεδίου, που είναι τα πτυχία «σούπα» και η μετατροπή των ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Εμείς ζητάμε απόρριψη του Σχεδίου «Αθηνά» και πτυχία με αξία.
Εκείνοι θέλουν τους σπουδαστές διαπραγματευτικό χαρτί για τη διατήρηση του «χθες». Μόνο που το «χθές» για τη κ. Τσιμή και τον κ. Πολίτη ήταν γεμάτο με χιλιάδες ευρώ από ερευνητικά προγράμματα και χορηγίες. Ενώ για μας το «χθες» είναι το ΤΕΙ των κουτσουρεμένων προϋπολογισμών, του τεράστιου κόστους σπουδών, των τεράστιων ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, των τεράστιων λιστών αναμονής για τα εργαστήρια. Το «χθές» λοιπόν για αυτούς ήταν παράδεισος και για μας μια καθημερινή κόλαση.
Τι κοινό έχουμε εμείς οι σπουδαστές με τις επιχειρήσεις του κλάδου; Τις  6μηνες συμβάσεις των 300-400 ευρώ; Τις δηλώσεις των βιομήχανων Τύπου-Χάρτου ότι θέλουν εργαζόμενους με 200 ευρώ; Την τζάμπα πρακτική άσκηση που στον κλάδο είναι καθεστώς; Ή μήπως την τεράστια ανεργία  που βολεύει την TSIMIS AE και κάθε άλλη επιχείρηση του κλάδου ως μέσω πίεσης προς τους εργαζόμενους για να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας; Η δική μας φτώχεια και σύγχρονη σκλαβιά  είναι τα δικά τους κέρδη.
Κράτα το καλά : Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς!!
Σκέψου- Προβληματίσου στήριξε τον Αγωνιστικό Σπουδαστικό Σύλλογο που είναι στο στόχαστρο καιρό τώρα. Θέλουν να γίνει και αυτός ακόμα ένας εργοδοτικός-κυβερνητικός σύλλογος. Δες μόνος σου τι γίνεται στους υπόλοιπους συλλόγους του ΤΕΙ Αθήνας που χρόνια συμπορεύονται με επιχείρησης και μεγαλοκαθηγητές.          
Το συνονθύλευμα ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΑΡΕΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύεται με τον ΗΦΑΙΣΤΟ δηλαδή την παράταξη των βιομηχάνων μέσα στη σχολή μας !! Για αυτό και σε όλες τις τελευταίες συνελεύσεις αλληλοστηρίζονται. Είναι μια άθλια στήριξη της προσπάθειας διείσδυσης των βιομηχάνων στον σπουδαστικό μας σύλλογο. Δεν είναι τυχαία αυτή η συμπόρευση ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ χρόνια τώρα συμμαχούν ακόμα και με το διάβολο με στόχο να κάνουν το σύλλογο μας σαν έναν από τους δεκάδες διαλυμένους συλλόγους. Καμία ανοχή στο μακρύ χέρι των βιομηχάνων στην σχολή μας. Άσε στην άκρη όσους καλλιεργούν αυταπάτες και συμπορεύονται μαζί του στις συνελεύσεις και στο δρόμο.
 
Στήριξε το αγωνιστικό Δ.Σ του συλλόγου σου και πάλεψε συνολικά ενάντια στο σχέδιο Αθήνα και το μέλλον της πείνας που μας ετοιμάζουν ως αυριανοί εργαζόμενοι. Σε καλούμε να δυναμώσεις την πάλη ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά” και την υποβάθμιση των σπουδών μας, ενάντια στην μετατροπή των ΤΕΙ σε ΙΕΚ . Καλούμε εσένα που τώρα εναντιώνεσαι στην συγχώνευση του τμήματος της τεχνολογίας με της γραφιστικής, να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη συμμετοχή στον αγώνα, στις μαζικές διαδικασίες του συλλόγου σου. Κανείς να μην μείνει αμέτοχος. Τώρα αγώνας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και των οικογενειών μας.

Comments are closed.