Για τη συνεχή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της αστυνομίας για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για 2η φορά σε διάστημα 8 ημερών.

Με την ανοχή των πρυτανικών αρχών οι δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν στο πανεπιστήμιο, κυνηγάνε μετανάστες, αποκλείουν τις εισόδους, κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε φοιτητές, ρίχνουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης την ίδια στιγμή που χιλιάδες φοιτητές κάνουν μάθημα στον ίδιο χώρο. Από τύχη δεν έχει υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός φοιτητή.

Η προπαγάνδα για την πάταξη του παραεμπορίου είναι πρόφαση. Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία ήθελαν να πατάξουν το παραεμπόριο, θα στρέφονταν ενάντια στα κυκλώματα που εισάγουν και διοχετεύουν αυτά τα εμπορεύματα στην αγορά και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες μικροπωλητές.

Αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο να συνηθίσει ο κόσμος τη παρουσία και την δράση των δυνάμεων καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. Εντάσσονται στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση που δίνει τις εντολές και η πρυτανεία που σιωπά στις εφόδους των δυνάμεων καταστολής να σταματήσουν τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των φοιτητών. Η στάση τους είναι επικίνδυνη για τους φοιτητές!

Καλούμε τους φοιτητές να απαντήσουν στην ένταση της κρατικής καταστολής. Να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή. Να μπουν στον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να βάλει στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς στρέφονται ενάντια στο κίνημα.

Comments are closed.